KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

KNW Webinar serie: Wat zijn de sleutels tot succes bij klimaatadaptatie? Webinar #2 over Meting en Beleving van hitte was op woensdag 30 juni, met uitkomsten van enquêtes, binnen- en buitenmetingen in diverse steden tijdens de hittegolf van 2020. Groen, woningisolatie en zonwering hebben een positief effect op vermindering van hittestress.

pexels hitte

Webinar #2 : Hitte is Hot, maar hoe Heet wordt het dan en hebben we er Last van?

woensdag 30 juni 2021 | 16:00-17:00 uur | online

Empirisch onderzoek naar meten van hittestress, in de buitenruimte én binnenshuis

Hittestress is een belangrijk thema in het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie. Er wordt steeds vaker gemeten, maar er is nog weinig ervaring met metingen binnenshuis. Webinar #2 ging over de resultaten van hittemetingen in Vlissingen, Middelburg, Rotterdam, Leeuwarden en Groningen, waar Hitte is gemeten in de buitenruimte (met weerstations) en in 100 woningen (met tempartuursensoren). Met een enquête is de beleving en het gedrag van bewoners in kaart gebracht tijdens de hittegolf van augustus 2020.

Hoe warm werd het buiten en binnen tijdens deze hittegolf? Welke woningkenmerken spelen een rol? Hadden bewoners er last van? Kortom: een empirisch onderzoek naar hittestress.

"Voor buiten is de vuistregel: Het maximale hitte eiland neemt met 0,5 °C af bij een toename van de groenfractie met 10%. Binnenshuis waren slaapkamers in de hittegolf 10 dagen aaneen gemiddeld 20 uur per dag oververhit. Woonkamers waren minder sterk oververhit. Qua beleving vond 61% (binnen) en 55% (buiten) de hitte (heel) onaangenaam." Groen, woningisolatie en zonwering hebben een positief effect op vermindering van hittestress.

Download
Presentatie, met resultaten en conclusies hittemetingen

Organisatie: Teun Terpstra
- - -

WEBINAR SERIE: Sleutels tot succes bij klimaatadaptatie

23 juni | Do's en don'ts in het proces van klimaatadaptatie
30 juni | Hittestress en metingen tbv klimaatadaptatie
7 juli | Do's en don'ts bij de uitvoering van klimaatadaptatie maatregelen

Informatie en aanmelding
Webinarserie: Sleutels tot succes bij klimaatadaptatie

Organisatie
KNW Themagroep Water en Ruimte

KNW verbindt waterprofessionals in een uniek platform. Nog geen lid? Meld je aan en doe ook mee!
Actie: wie nu lid wordt ontvangt als het boek 'Over waterkwaliteit gesproken' als welkomst-geschenk (op=op)

vergezichtofconcreet2

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl