WAT WE DOEN

KNW organiseert symposia, webinars en workshops, excursies en andere evenementen, waar actuele onderwerpen aan bod komen en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Activiteiten en programma's met maatwerk voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zo weet je altijd wat er speelt!

De KNW Commissie Fitterijwedstrijden organiseert elke twee jaar de Fitterijwedstrijden tijdens de AIWW Amsterdam International Water Week op de Aquatech Vakbeurs. Aan deze wedstrijden doen verschillende teams van de waterbedrijven mee. De wedstrijden gelden als het Nederlands kampioenschap voor deze tak van sport, en de commissie staat tevens borg voor de organisatie van de Nederlandse inbreng in de internationale wedstrijden.

1711 fitterij2017 15FITTERIJWEDSTRIJDEN - AQUATECH AMSTERDAM 2021

Tijdens de AQUATECH Amsterdam 2021 werd de 14e editie van de Open Nederlandse Fitterijwedstrijden georganiseerd. Teams van 10 waterleidingbedrijven deden mee, op 2-4 november 2021 in de RAI Amsterdam. Zie Terugblik Fitterijwedstrijden voor uitslagen en foto's. 

 • Corona beperkingen: alle deelnemers hebben een bewijs/certificaat nodig waaruit blijkt
  - dat er 10 dagen zijn verstreken na volledige vaccinatie, of;
  - een negatief RT-PCR-testbewijs dat niet ouder is dan 72 uur, of;
  - een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 24 uur, of;
  - een bewijs dat u zich in de periode van 15 tot 180 dagen bevindt na besmetting met Covid-19.

WAT ZIJN FITTERIJWEDSTRIJDEN? - verkorte spelregels

De teams bestaan uit twee personen (een boorder en een fitter), met een coach. Het is de bedoeling dat zij zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Op het moment dat er water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt. Bij de wedstrijden beoordelen minimaal twee scheidsrechters de deelnemers op kwaliteit, vakmanschap, en of er aan alle regels en veiligheidseisen is voldaan.

1711 fitterij2017 27

Er zijn wedstrijden voor leerlingmonteurs, dames, directies en heren. Teams uit Nederland, Engeland en Amerika gaan aan de slag met een aanboortoestel. Ze mogen twee runs doen om de beste tijd neer te zetten. De directies van de drinkwaterbedrijven gaan de strijd met elkaar aan in de managementwedstrijd. Zij moeten uiteraard het goede voorbeeld geven en hebben derhalve maar één run om de beste tijd neer te zetten.

De jury noteert alle tijden en controleert daarbij streng en rechtvaardig op de naleving van het wedstrijdreglement.

TERUGBLIK

VIDEO'S

1711 fitterij2017

1711 fitterij2017a

- - -

KNW Commissie Fitterijwedstrijden

 • Margriet de Vries, voorzitter (Waterleidingbedrijf Groningen)
 • Jan Kamminga, secretaris (Waternet)
 • Gerard Bijeman (Vitens)
 • Ger Ros (Oasen)
 • Viola Ravesteijn (Waternet)
 • Marco Borhem (Waternet)
 • Carla Megens (KNW)

Informatie en contact
Bureau KNW, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 070-3222765

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Handige links

Over onze organisatie

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl