De KNW Commissie Fitterijwedstrijden organiseert elke twee jaar de Fitterijwedstrijden tijdens de AIWW Amsterdam International Water Week op de Aquatech Vakbeurs. Aan deze wedstrijden doen verschillende teams van de waterbedrijven mee. De wedstrijden gelden als het Nederlands kampioenschap voor deze tak van sport, en de commissie staat tevens borg voor de organisatie van de Nederlandse inbreng in de internationale wedstrijden.

1711 fitterij2017 15FITTERIJWEDSTRIJDEN - AIWW 2021

Tijdens de AIWW 2021 zullen weer Fitterijwedstrijden georganiseerd worden. Teams kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deelname:

AIWW 2021 is in de RAI Amsterdam, van 2-5 november 2021.

WAT ZIJN FITTERIJWEDSTRIJDEN? - verkorte spelregels

De teams bestaan uit twee personen (een boorder en een fitter), met een coach. Het is de bedoeling dat zij zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Op het moment dat er water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt. Bij de wedstrijden beoordelen minimaal twee scheidsrechters de deelnemers op kwaliteit, vakmanschap, en of er aan alle regels en veiligheidseisen is voldaan.

1711 fitterij2017 27

Er zijn wedstrijden voor leerlingmonteurs, dames, directies en heren. Teams uit Nederland, Engeland en Amerika gaan aan de slag met een aanboortoestel. Ze mogen twee runs doen om de beste tijd neer te zetten. De directies van de drinkwaterbedrijven gaan de strijd met elkaar aan in de managementwedstrijd. Zij moeten uiteraard het goede voorbeeld geven en hebben derhalve maar één run om de beste tijd neer te zetten.

TERUGBLIK

VIDEO'S

1711 fitterij2017

1711 fitterij2017a

- - -

KNW Commissie Fitterijwedstrijden

  • Margriet de Vries, voorzitter (Waterleidingbedrijf Groningen)
  • Jan Kamminga, secretaris (Waternet)
  • Gerard Bijeman (Vitens)
  • Ger Ros (Oasen)
  • Viola Ravesteijn (Waternet)
  • Carla Megens (KNW Waternetwerk)

Informatie en contact
Bureau KNW, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 070-3222765