WAT WE DOEN

KNW organiseert symposia, webinars en workshops, excursies en andere evenementen, waar actuele onderwerpen aan bod komen en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Activiteiten en programma's met maatwerk voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zo weet je altijd wat er speelt!

De KNW Commissie Fitterijwedstrijden organiseert elke twee jaar de Fitterijwedstrijden tijdens de AIWW Amsterdam International Water Week op de Aquatech Vakbeurs. Aan deze wedstrijden doen verschillende teams van de waterbedrijven mee. De wedstrijden gelden als het Nederlands kampioenschap voor deze tak van sport, en de commissie staat tevens borg voor de organisatie van de Nederlandse inbreng in de internationale wedstrijden.

- - -
1711 fitterij2017 15FITTERIJWEDSTRIJDEN IN 2023

JUBILEUM - 15e editie Fitterijwedstrijden
Tijdens de Aquatech 2023, van 6-9 november in de RAI Amsterdam, wordt de 15e editie van de Fitterijwedstrijden georganiseerd. Vanwege dit bijzondere feit wordt een speciaal jubileum magazine 'Fitters' uitgegeven.

Teams die meedoen aan de jubileum wedstrijden vinden hieronder alvast het nieuwe Wedstrijd Reglement 2023.

Wilt u als sponsor helpen deze dynamische en spectaculaire jubileum wedstrijden mogelijk te maken? Dan zijn er diverse mogelijkheden, zoals een advertentie in het jubileum magazine of een bord met uw reclame-uiting aan de omheining van de wedstrijdarena.

Download

Vragen? Neem contact op met Carla Megens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 070 3 222 765.

- - -
WORLD WATER CUP 2022 - Internationale Fitterijwedstrijden in San Antonio, Texas

Het Fitterij team van Waterbedrijf Groningen heeft met uitstekend vakmanschap de 2e plaats veroverd in de World Water Cup, de internationale Fitterijwedstrijden 2022 in San Antonio, Texas. 'Het was een spannende en sportieve onderlinge strijd op kwaliteit, snelheid en veiligheid.' Zie Internationale Fitterijwedstrijden 2022 voor de uitslagen en een foto-impressie.

De World Water Cup 2023 zal plaatsvinden in de RAI in Amsterdam. Dat wordt de 15e editie, dus een jubileum!

FITTERIJWEDSTRIJDEN - AQUATECH AMSTERDAM 2021

Tijdens de AQUATECH Amsterdam 2021 werd de 14e editie van de Open Nederlandse Fitterijwedstrijden georganiseerd. Teams van 10 waterleidingbedrijven deden mee, op 2-4 november 2021 in de RAI Amsterdam. Zie Terugblik Fitterijwedstrijden voor uitslagen en foto's.

Corona beperkingen: alle deelnemers hadden een bewijs/certificaat nodig waaruit blijkt: dat er 10 dagen zijn verstreken na volledige vaccinatie, of een negatief RT-PCR-testbewijs dat niet ouder is dan 72 uur, of een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 24 uur, of een bewijs dat u zich in de periode van 15 tot 180 dagen bevindt na besmetting met Covid-19.

WAT ZIJN FITTERIJWEDSTRIJDEN? - verkorte spelregels

De teams bestaan uit twee personen (een boorder en een fitter), met een coach. Het is de bedoeling dat zij zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Op het moment dat er water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt. Bij de wedstrijden beoordelen minimaal twee scheidsrechters de deelnemers op kwaliteit, vakmanschap, en of er aan alle regels en veiligheidseisen is voldaan.

1711 fitterij2017 27

Er zijn wedstrijden voor leerlingmonteurs, dames, directies en heren. Teams uit Nederland, Engeland en Amerika gaan aan de slag met een aanboortoestel. Ze mogen twee runs doen om de beste tijd neer te zetten. De directies van de drinkwaterbedrijven gaan de strijd met elkaar aan in de managementwedstrijd. Zij moeten uiteraard het goede voorbeeld geven en hebben derhalve maar één run om de beste tijd neer te zetten.

De jury noteert alle tijden en controleert daarbij streng en rechtvaardig op de naleving van het wedstrijdreglement.

TERUGBLIK

VIDEO'S

1711 fitterij2017

1711 fitterij2017a

- - -

KNW Commissie Fitterijwedstrijden
We hebben afscheid genomen van Margriet de Vries, Jan Kamminga, Marco Borhem en Ger Ros. Bedankt voor jullie inzet! En welkom aan drie nieuwe leden in de commissie: Ben Harmens, Jacco Louwers en Rene Hillebrand.

  • Gerard Bijeman, voorzitter (Vitens)
  • Viola Ravesteijn, commissielid (Waternet)
  • Patrick Verkerk, commissielid (Waternet)
  • Ben Harmens, commissielid (Waternet)
  • Jacco Louwers, commissielid (Brabant Water)
  • Rene Hillebrand, commissielid (Evides)
  • Carla Megens, secretariaat (KNW)

Informatie en contact
Bureau KNW, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 070-3222765

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl