KNW organisatie

KNW is een vereniging met een belangrijke waarde voor leden, voor de sector en voor partners. Deze waarden uiten zich in de activiteiten, themagroepen en thema's in het KNW pogramma aanbod - voor waterprofessionals en de watersector.


Doelstelling en Werkzaamheden

De Steunstichting KVWN heeft ten doel het werven en beheren van financiële middelen ten behoeve van Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW), de vereniging voor waterprofessionals, en het financieel en anderszins ondersteunen van deze vereniging. De kosten van werving van gelden en de beheerkosten van de Steunstichting dienen in redelijke verhouding te staan tot de bestedingen ten behoeve van het doel van de stichting.

Gelden werven
De Steunstichting verwerft geld door een weloverwogen, duurzaam en zo optimaal mogelijk beheer van haar vermogen. Subsidies, giften en donaties alsmede erfstellingen en legaten kunnen tot de inkomsten behoren. Hierin voert de Steunstichting een passief beleid.

Vermogensbeheer
Het vermogen in de stichting wordt duurzaam beheerd door een officiële vermogensbeheerder.

Bestuur
Het onbezoldigde bestuur van de Steunstichting bestaat minimaal uit drie leden, een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Maximaal bestaat het bestuur uit vijf leden. Voordracht van bestuursleden wordt gedaan door het bestuur van Koninklijk Nederlands Waternetwerk. De zittingstermijn van een bestuurder is maximaal vier jaar met de mogelijkheid tot verlenging met één zittingstermijn.
De stichting heeft geen personeel in dienst. Het secretariaat wordt verzorgd door het bureau van de vereniging (KNW).

Bestuurssamenstelling Steunstichting KVWN

  • Roelof Kruize, voorzitter (oud-voorzitter KNW)
  • Henk de Boer, penningmeester (voorzitter kascommissie KNW)
  • Renze van Houten, bestuurslid (oud-voorzitter KNW)
  • Johannes Boonstra, bestuurslid (oud-penningmeester KNW)

Adres en informatie
Secretariaat Steunstichting KVWN
p/a Koninklijk Nederlands Waternetwerk
Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK-nummer: 27294478
RSIN/fiscaal nummer: 002814298

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl