KNW Waternetwerk reikt jaarlijks drie prijzen uit: de H2O-prijs voor vakartikelen, de Waternetwerk Scriptieprijs (bachelor en master) en de MBO-prijs (MBO3 en MBO4 studenten).

H2O-prijs voor vakartikelen in Vakblad H2O

H2O vakartikel

Wie schreef in het afgelopen jaar het beste vakartikel in Vakblad H2O?

Om waterprofessionals te stimuleren hun kennis via vakartikelen te delen, wordt jaarlijks de H2O-prijs uitgereikt.

Dit gebeurt tijdens het KNW Voorjaarcongres.

 

Winnaar H2O-prijs 2018

De prijs werd uitgereikt tijdens het KNW Voorjaarscongres 2019: GenX-artikel beste vakartikel van 2018

Het winnende vakartikel van 2018 werd geschreven door Harrie Timmer (Oasen), Ans Versteegh (RIVM), Arjen Roelandse (Oasen, thans Acacia water):

Risico’s van lozingen op oppervlaktewater voor drinkwatervoorziening: ervaringen met PFOA en GenX
Oasen en RIVM hebben de risico’s onderzocht van de fluorverbindingen PFOA en GenX voor de drinkwatervoorziening stroomafwaarts van de fabriek van Chemours te Dordrecht. De bron van deze stoffen bleek een reguliere vergunde lozing op de Beneden Merwede via de RWZI van Dordrecht. Uit het onderzoek blijkt het belang van adequate monitoring en een goed samenhangend stelsel van kwaliteitseisen van oppervlakte- en drinkwater en vergunningverlening.
- lees verder of download de pdf

 

H2O-prijs 2019
Ivm de corona beperkingen is het KNW Voorjaarscongres 2020 geannuleerd, en was er geen uitreiking van de H2O-prijs voor vakartikelen geschreven in 2019.


Zie ook de Waternetwerk MBO-prijs voor studenten MBO3 en MBO4, en de Waternetwerk Scriptieprijs voor BSc en MSc studenten.