WAT WE DOEN

KNW organiseert symposia, webinars en workshops, excursies en andere evenementen, waar actuele onderwerpen aan bod komen en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Activiteiten en programma's met maatwerk voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zo weet je altijd wat er speelt!

KNW reikt jaarlijks de Waternetwerk MBO-prijs uit. Deze nieuwe prijs is in 2020 ingesteld om meer aandacht te vragen voor MBO-opleidingen en werk in de watersector, en de belangrijke koppeling tussen onderwijs en praktijk. En natuurlijk om MBO-studenten in het zonnetje te zetten.

KNW MBO prijs a

Waternetwerk MBO-prijs 2021

Wie wint dit jaar de Waternetwerk MBO-prijs? De jury heeft alle inzendingen van de (eind)opdrachten MBO3 en MBO4 bekeken, en daaruit 4 genomineerden gekozen. Wie zijn de genomineerd? Lees verder!

- - -

Waternetwerk MBO-pijs 2020

Wie heeft in 2020 de MBO-prijs gewonnen? De digitale prijsuitreiking was op vrijdag 20 november 2020:

 • 1e prijs: Shanelle Steijn (Aeres Almere) - Bestrijdingsplan ongelijkbladig vederkruid
 • 2e prijs: Bart Werkhoven (Nova College) - Renovatie koelwater innamestation
 • gedeelde 3e prijs: Ingo van Veghel (Aeres Almere) - Determineren van Macrofauna; en Vincenzo Naviglio (Aeres Almere) - Vegetatieonderzoek Natte Teelt bij de Boer

Zie Winnaars MBO-prijs 2020 voor posters, video pitch en teruglik op de prijsuitreiking.

- - -

Over de Waternetwerk MBO-prijs

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste MBO3 en de beste MBO4 (eind)opdracht op het gebied van water. De prijsuitreiking vindt plaats op een landelijke waterpraktijkdag. MBO-studenten, of hun begeleiders, kunnen de (eind)opdracht insturen. De (eind)opdracht is minimaal met een 8 (‘goed’) gewaardeerd door de opleiding.

De winnaars ontvangen een prijs en een oorkonde. De eerste prijs bedraagt €600, de 2e prijs €300 en de 3e prijs €100, plus een jaar lang gratis lidmaatschap van KNW Waternetwerk.

Zie het MBO-prijs Reglement en Inschrijfformulier. Contact: KNW secretariaat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beoordeling - De jury beoordeelt de ingestuurde (eind)opdrachten en kiest de winnaars. De genomineerden wordt gevraagd een poster te maken over hun (eind)opdracht. De jury kijkt naar:

 • bruikbaarheid voor de (water)praktijk, ofwel de uitvoerbaarheid voor het bedrijf
 • kwaliteit van de aanpak en kwaliteit van de rapportage
 • is het vernieuwend?
 • wijze van presenteren

MBO-opleidingen die relevant zijn voor de watersector zijn onder meer: werktuigbouw, installatietechniek, elektrotechniek, watermanagement, inspecteur leefomgeving en engineering.

KNW MBO prijs b

Jury Waternetwerk MBO-prijs

 • Jan Willem Mulder (Evides Industriewater)
 • Rene Lambregts (Brabantse Delta)
 • Vincent van der Linden (Wateropleidingen)
 • Johan van Vliet (Waternet)

Sponsors Waternetwerk MBO-prijs
De Waternetwerk MBO-prijs wordt mogelijk gemaakt door de Werkgeversvereniging Waterbedrijven en het A&O-fonds Waterschappen.

WWb     AO fondsWaterschappen


 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Handige links

Over onze organisatie

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl