WAT WE DOEN

KNW organiseert symposia, webinars en workshops, excursies en andere evenementen, waar actuele onderwerpen aan bod komen en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Activiteiten en programma's met maatwerk voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zo weet je altijd wat er speelt!

KNW reikt jaarlijks de Waternetwerk MBO-prijs uit. De prijs is in 2020 ingesteld als stimulans voor een loopbaan in de waterwereld, en om meer aandacht te vragen voor MBO-opleidingen en de belangrijke koppeling tussen onderwijs en praktijk. En natuurlijk om MBO-studenten in het zonnetje te zetten.

KNW MBO prijs a

- - -
MBO-prijs 2024

De inschrijving voor de MBO-prijs is weer geopend! Ken jij als docent of begeleider een MBO-student die in 2024 zijn/haar eindopdracht schrijft op een 'water' onderwerp? Of ben jij zelf een MBO-student die dat doet? Goed nieuws: stuur de eindopdracht in en maak kans op de MBO-prijs 2024!

Insturen: download het Reglement & Inschrijfformulier MBO-prijs (versie 2024). De prijsuitreiking is tijdens het KNW Najaarscongres in november 2024 (exacte datum nog niet bekend). De inschijving sluit in september 2024 (exacte datum wordt door de jury bekend gemaakt).

OVER de MBO-prijs
De winnaars ontvangen een prijs en een oorkonde. De jury beoordeelt de ingestuurde (eind)opdrachten en kiest de winnaars. De jury kijkt naar:

 • bruikbaarheid voor de (water)praktijk, ofwel de uitvoerbaarheid voor het bedrijf
 • kwaliteit van de aanpak en kwaliteit van de rapportage
 • is het vernieuwend?
 • wijze van presenteren

De eerste prijs bedraagt €600, de 2e prijs €300 en de 3e prijs €100, plus een jaar lang gratis lidmaatschap van KNW. Een ingestuurde (eind)opdracht moet minimaal met een 8 (‘goed’) gewaardeerd zijn door de opleiding. MBO-3 en MBO-4 studenten, of hun begeleiders, kunnen de (eind)opdracht insturen. De genomineerden wordt gevraagd een poster of een vlog te maken over hun (eind)opdracht.

MBO opleidingen die relevant zijn voor de watersector zijn onder meer: werktuigbouw, installatietechniek, elektrotechniek, watermanagement, inspecteur leefomgeving en engineering. De MBO-prijs is ingesteld in samenwerking met de MBO opleidingen.

Contact: Carla Megens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder voor meer de juryleden, de sponsors, en de genomineerden en winnaars van voorgaande jaren.

- - -
Jury Waternetwerk MBO-prijs

 • Jan Willem Mulder (Evides Industriewater)
 • Rene Lambregts (Brabantse Delta)
 • Vincent van der Linden (Waterschap Limburg)
 • Johan van Vliet (Waternet)
 • Gerda Brilleman‑Brondijk (Waterbedrijf Groningen)

Sponsors Waternetwerk MBO-prijs
De Waternetwerk MBO-prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Werkgeversvereniging Waterbedrijven en het A&O-fonds Waterschappen.

WWb     AO fondsWaterschappen

- - -
Waternetwerk MBO-prijs 2023

De prijsuitreiking was tijdens het KNW Najaarscongres 2023 'Water en bodem sturend' in Zwolle, op vrijdag 24 november 2023. De genomineerden hadden een vlog en een poster gemaakt om hun eindopdracht te presenteren aan de jury en de deelnemers van het KNW Najaarscongres. Na hun pitches maakte de jury de uitslag bekend. Alle winnaars gefeliciteerd! 

WINNAARS van de MBO-prijs 2023:

 • 1e prijs: Gosse van Dokkumburg (Deltion College) - Vortexfilter zandverwijderings installatie
 • 2e prijs: Alex Imasekhevbo (Aeres) - Drijflaagvorming RWZI Harlingen
 • Inspiratietrofee: Team Floating Wind (ROC Nova College) - Floating Wind Challenge 2023

Zie Prijsuitreiking MBO-prijs 2023 voor de posters, vlogs, interviews In The Picture in Vakblad H2O, en de uitleg van de jury. Meer activiteiten voor MBO-studenten zijn oa de MBO-Studentendagen en de speciale leerlingencompetitie van de Fitterijwedstrijden.

- - -
Waternetwerk MBO-prijs 2022

De jury heeft alle inzendingen van de (eind)opdrachten MBO3 en MBO4 bekeken, en daaruit 3 genomineerden gekozen. De prijstuitreiking was op vrijdag 25 november tijdens het KNW Najaarscongres 2022 in Rotterdam. De winnaars zijn:

 • 1e prijs: Felicia Romijn (Yuverta Geldermalsen) - Muskusrattenbestrijding
 • 2e prijs: Senna Roest (Aeres MBO Almere) - Muskusrattenbestrijding
 • 3e prijs: Mustafa Koyuncu (ROC Nova College/ MyTec Werktuigbouwkunde) - Koelwatersysteem

Zie Prijsuitreiking MBO-prijs 2022 voor foto's en hun vlogs. Hieronder meer informatie over de Waternetwerk Scriptieprijs én de winnaars van voorgaande jaren.

- - -
Waternetwerk MBO-prijs 2021

De prijsuitreiking was op vrijdag 26 november 2021 tijdens een online event. De genomineerden presenteerden hun werkstuk met een poster en een vlog, waarna de jury de winnaars bekend maakte:

 • 1e prijs: Eva Maus (Aeres Almere) - Effectiviteit van de Fish Protector
 • 2e prijs: Gino Franssen (Aeres Almere) - Invasieve Amerikaanse rivierkreeften en onderzoek mbv schijnduikerfuiken
 • 3e prijs: Kevin Engelbracht (Nova College/MyTec) - Proefinstallatie RWZI beluchtingskast
 • speciale 4e prijs: Pascal Lips (Koning Willem 1 College) - Opsporen en verwijderen van een doodlopend stuk drinkwaterleiding

Zie Winnaars MBO-prijs 2021 voor hun posters en vlogs.

- - -
Waternetwerk MBO-pijs 2020

Wie heeft in 2020 de MBO-prijs gewonnen? De digitale prijsuitreiking was op vrijdag 20 november 2020:

 • 1e prijs: Shanelle Steijn (Aeres Almere) - Bestrijdingsplan ongelijkbladig vederkruid
 • 2e prijs: Bart Werkhoven (Nova College) - Renovatie koelwater innamestation
 • gedeelde 3e prijs:
  - Ingo van Veghel (Aeres Almere) - Determineren van Macrofauna;
  - Vincenzo Naviglio (Aeres Almere) - Vegetatieonderzoek Natte Teelt bij de Boer

Zie Winnaars MBO-prijs 2020 voor posters, video pitches en teruglik op de prijsuitreiking.

- - -

KNW MBO prijs b

- - -

 


 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl