WAT WE DOEN

KNW organiseert symposia, webinars en workshops, excursies en andere evenementen, waar actuele onderwerpen aan bod komen en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Activiteiten en programma's met maatwerk voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zo weet je altijd wat er speelt!

Trainees van het Nationaal Water Traineeship (NWT) werken tijdens hun traineeship in projectteams aan innovatieve projecten. KNW, als partner van het NWT, biedt hen graag een extra podium en heeft daarom de Projectprijs ingesteld. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen op oa creativiteit en toepasbaarheid, en reikt de Projectprijs uit tijdens het KNW Najaarscongres of een ander groot KNW event.

projectprijs

Waternetwerk Projectprijs 2024

In 2024 wordt de Waternetwerk Projectprijs voor NWT trainees uitgereikt tijdens de KNW Waternetwerkdag op vrijdag 21 juni 2024 in Baarn. Was jij onlangs actief in een NWT Projectteam, en of ronden jullie binnenkort een project af? Zet jullie project in de schijnwerpers en stuur het verslag in!

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen op: creativiteit, bruikbaarheid/toepasbaarheid, originaliteit, en kwaliteit van het geleverde werk. Het winnende team ontvangt een wisselbeker, een oorkonde én een dinerbon ter waarde van 250 euro. Ook meedoen? Lees verder voor genomineerden en winnaars van voorgaande jaren, en meer informatie over de spelregels.

Deelname: verslag voor 1 juni 2024 insturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Projectprijs.

logo NWT

- - -
Waternetwerk Projectprijs 2023

De projectprijs voor NWT teams werd uitgereikt tijdens het KNW Najaarscongres 'Water en Bodem Sturend' op vrijdag 24 november 2023 in Zwolle. De genomineerde teams presenteerden hun project met een vlog en een poster, waarna de jury de winnaars bekend maakte:

WINNAAR en Nominaties Projectprijs 2023 

 • Project Beverdam WSL: De Beaver Deceiver - duurzaam samenleven met de bever - Winnaar 2023, gefeliciteerd!
  - projectteam: Bart Berlee, Teun Hanzen, Noor Hendriks en Julian Werner
 • Project WBS: Water en bodem sturend - een verkennend onderzoek
  - projectteam: Lies Lelij, Laura Arends, Hugo Bosland, Tami de Lange en Emiel van de Maat
 • Project Klimaatwerkplaats: De Hemelwater Challenge
  - projectteam:
  Peter Beemster, Karin Miltenburg, Marjet Sorgdrager, Jurian van der Zwet en Fien de Vries

Lees verder voor Prijsuitreiking met posters en vlogs van alle genomineerde projectteams.

nwt projectprijs s

- - -
Waternetwerk Projectprijs 2022

De prijs werd in 2022 voor het eerst uitgereikt, tijdens het KNW Najaarscongres 2022 in Rotterdam. De ingezonden NWT projecten zijn door een deskundige jury beoordeeld op creativiteit, bruikbaarheid/ toepasbaarheid, originaliteit en kwaliteit van het geleverde werk. De teams presenteerden hun project met een poster en een vlog, waarna juryvoorzitter Riksta Zwart de winnaars bekend maakte:

Winnaars Projectprijs 2022

 • 1e prijs: 'Zwolle ondersteboven' - door projectteam Joris Molemaker, Noor Hendriks, Marijke Schipper en Ingeborg Nollen
 • op de 2e plaats: 'Thermische energie uit oppervlaktewater' - door projectteam Sannah Peters, Claudia Broere, Nelle Kloosterboer en Joost van Dijk
 • op de 3e plaats: 'Toekomstatelier NL2100, Afscheid nemen van gewoontes' - door projectteam Amira al Zakka, David Schouten, Monique van de Wetering en Emma Hilhorst
 • op de 4e plaats: 'Hemelwateropvang en Grijswaterhergebruik Provincie Flevoland' - door projectteam Thamar Pieffers, Anna van Houten, Dechen Lama en Marit Wouters

Zie Prijsuitreiking Waternetwerk Projectprijs 2022 voor een terugblik met o.a. hun posters en vlogs.

nwt projectprijs s

- - -
OVER DE WATERNETWERK PROJECTPRIJS

De ingezonden NWT projecten worden door een deskundige jury beoordeeld op:

 • creativiteit
 • bruikbaarheid/toepasbaarheid
 • originaliteit
 • kwaliteit van het geleverde werk

De prijsuitreiking is jaarlijks tijdens het KNW Najaarscongres of een ander KNW congres. De prijs bestaat uit een wisselbeker, een oorkonde en een dinerbon ter waarde van 250 euro voor het winnende team.

Doel van de prijs is om

 • jonge professionals een podium te bieden
 • de verbinding met de watersector te verstevigen
 • het Waternetwerk uit te breiden

REGLEMENT

 • projectteams leveren zelf hun werkstuk in
 • het project mag niet langer dan 1 jaar afgerond zijn
 • het project wordt gepresenteerd in een korte video (max 2 minuten) en in een poster (staand A0)
 • tenminste 1 lid (liefst allemaal) van het projectteam is aanwezig tijdens het Najaarscongres om het project toe te lichten en de prijs in ontvangst te nemen

INFORMATIE en contact
KNW Bureau, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo NWT

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl