KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Het Fitterij team van Waterbedrijf Groningen heeft met uitstekend vakmanschap de 2e plaats veroverd in de World Water Cup, de internationale Fitterijwedstrijden 2022 in San Antonio, Texas. 'Het was een spannende en sportieve onderlinge strijd op kwaliteit, snelheid en veiligheid.'

2206 fitterij 9b

Internationale Fitterijwedstrijden 2022

In San Antonio, Texas werden deze week weer de internationale Fitterijwedstrijden georganiseerd. Het was een mooie onderlinge strijd tussen de teams van titelverdediger Waterbedrijf Groningen (NL), Anglian Water (UK) en Bama Boyz (USA).

Het team van Waterbedrijf Groningen eindigde op de 2e plaats. Tussen nummer 1 en 2 zat een minimaal verschil. De uitslag was:

  1. Anglian Water (UK)
  2. Waterbedrijf Groningen (NL)
  3. Bama Boyz (USA)

De strijd ging om kwaliteit, snelheid zonder lekkage, en veiligheid. Voor lekkage of onjuiste montage krijg je strafseconden. Elk team startte op het eigen toestel, en rouleerde daarna naar de toestellen van de andere teams. De eindtijd geeft aan wie het snelste is na alle toestellen. De teams moedigden elkaar aan, en maakten er een schitterende dag van.

- - -
Foto impressie

2206 fitterij 1a

2206 fitterij 2a

2206 fitterij 4a

2206 fitterij 5a

2206 fitterij 6a

2206 fitterij 9a

2206 fitterij 3a

2206 fitterij 7a

2206 fitterij 8a

- - -
De KNW Commissie Fitterijwedstrijden organiseert elke twee jaar de Fitterijwedstrijden tijdens de AIWW Amsterdam International Water Week op de Aquatech Vakbeurs. Aan deze wedstrijden doen verschillende teams van de waterbedrijven mee. De wedstrijden gelden als het Nederlands kampioenschap voor deze tak van sport, en de commissie staat tevens borg voor de organisatie van de Nederlandse inbreng in de internationale wedstrijden.

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl