KNW ACADEMIE

Leren van elkaar

Op 22 en 23 mei jl. vonden de EK Kampioenschappen Fitterij weer plaats in het Engelse Birmingham. Zowel Waternet als Waterbedrijf Groningen waren van de partij, en hebben prima prestaties neergezet.

AQA pipefiiting LogoWaternet en waterbedrijf Groningen

Waternet deed mee met een damesteam en een mannenteam, bestaande uit Marco Borhem, Ben Harmens, Claudia van den Akker, Teresa Lempart en coach Carla Zwaneveld. De organisatie werd verzorgd door Viola Ravesteijn en Jan Kamminga. Carla, Ben en Marco zijn gepokt en gemazeld in deze materie. Claudia en Teresa zijn beginnend en moeten de skills nog verfijnen. Voor hun was dit dus prima om te oefenen en kennis te maken met een internationaal kampioenschap.

Waterbedrijf Groningen deed mee met een enthousiast mannenteam. Zij staan voor de eerste keer weer aan de start in Birmingham. Boorder Harry Boels en fitter Dennis Smit hadden van tevoren een kijkje in de keuken gegeven en hun voorbereidingen gedeeld met video's op Facebook. Zij trainden zich helemaal in het zweet de laatste weken. Met maar één doel: zo goed mogelijk presteren in Birmingham.

Groningen coach Krieno Adam is geëerd in Birmingham. Niet alleen heeft Krieno altijd zelf op het hoogste niveau meegedaan, hij heeft ook een mooi ambassadeurschap neergezet en gezorgd voor waardige opvolging en een zeer succesvolle nieuwe generatie deelnemers aan de fitterijwedstrijden.

 

fitterij 2018d fitterij 2018g

Dames team wint de eerste prijs

Er werd op de eerste wedstrijddag direct al gepresteerd door alle teams. Het Waternet damesteam had de “pech” dat de andere damesteams zich op het laatste moment terug hadden getrokken. Maar zij hielden zich knap overeind tussen het mannengeweld. De Waternet dames mochten de eerste prijs in ontvangst nemen.

Waternet en Groningen in de finale

De mannen van team Waternet en team Groningen plaatsten zich bij de eerste zes en mochten dus door naar de finale op dag twee. Hier deden onze jongens het verrassend goed, echter de Engelse teams toonden hun kracht met veel machtsvertoon. Dit resulteerde voor team Waternet uiteindelijk (nipt) in een vierde plaats en de volgende in de uitslag is dan het team van Waterbedrijf Groningen!

Al met al een goede prestatie van onze fitterij delegatie, en dit alles in een uitstekende sfeer.

Volg Fitterijwedstrijden Nederland ook via Facebook!

AQUATECH AMSTERDAM - 5 tot 9 november 2019

Nu weer hard trainen voor de volgende fitterij kampioenschappen: Birmingham 2019 en de fitterijwedstrijden tijdens de Aquatech Amsterdam 2019. Deze vindt plaats in de RAI Amsterdam, van 5 tot 9 november 2019.

 

fitterij 2018a fitterij 2018b fitterij 2018cfitterij 2018ifitterij 2018h fitterij 2018f fitterij 2018e

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl