KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

KNW Webinar serie: Wat zijn sleutels tot succes bij klimaatadaptatie? In webinar #3 op woensdag 7 juli keken we naar de uitvoering van klimaatadaptatie maatregelen. "Speel in op kansen. Klimaatadaptatie is bijna nooit de reden/aanleiding voor een project, maar is bij elk ruimtelijk project wel een essentieel thema."

rainproof

Webinar #3: Do's en don'ts bij de uitvoering van maatregelen op het gebied van klimaatadaptatie

woensdag 7 juli 2021 | 16:00-17:00 uur | online

Hoe kom ik samen met betrokken partners, bewoners, bedrijven tot gerealiseerde maatregelen?
Als we het met betrokkenen - zoals bewoners, gemeente en bedrijven - eens zijn welke maatregelen nodig zijn op het gebied van klimaatadaptatie, hoe komen we dan tot uitvoering? en hoe geven we dat een vervolg nadat de maatregelen zijn uitgevoerd? We deelden ervaringen van vier praktijksituaties in Limburg en Noord-Brabant:

  • Isabelle de Warrimont liet zien hoe de gemeente Venlo werkt aan de klimaatdoelen. Hoe agendeer je dit in een tijd waarin veel andere thema’s meer aandacht krijgen? Hoe koppel je klimaatadaptatie met andere thema’s?
  • Erik Weijzen van de gemeente Maasgouw ging in op afkoppelbeleid en maatregelen. Hoe geef je een vervolg aan een koers die al is ingezet met infiltratievoorzieningen? Werkt dit wel? Neem je tijd voor evaluatie? Doen we de goede dingen? en doen we ze ook goed?
  • Tjeerd Dijkstra gaf uitleg over groen-blauwe structuren in de gemeente Gemert-Bakel. Aanleg van Wadi’s en andere voorzieningen is gerealiseerd door samen met bewoners praktische oplossingen te zoeken en te weten wat er echt speelt in de praktijk!
  • Tot slot ging Louis Broersma in op de aanleg van een infiltratievoorziening en berging in de gemeente Horst aan de Maas, gecombineerd met natuurbouw en ecologische verbindingszones. Hoe combineer je klimaatopgaven met andere thema’s?

Een webinar met leerzame punten om de klimaatagenda op veel verschillende manieren een stap verder te brengen, en veel nuttige do's en don'ts, oa: "Zoek een concrete aanleiding en zoek elkaars meerwaarde; maak het niet te formeel; af en toe een 'pas op de plaats maken' helpt om te zien 'doen we het goede, en doen we het goed?'; geduld is goed maar wacht niet tot je alles weet; durf fouten te maken, leer ervan en ontwikkel door."

Download
Presentatie: Do's en don'ts bij uitvoering van klimaatadaptatie maatregelen

Organisatie: Louis Broersma

- - -

WEBINAR SERIE: Sleutels tot succes bij klimaatadaptatie

23 juni | Do's en don'ts in het proces van klimaatadaptatie
30 juni | Hittestress en metingen tbv klimaatadaptatie
7 juli | Do's en don'ts bij de uitvoering van klimaatadaptatie maatregelen

Informatie
Webinarserie: Sleutels tot succes bij klimaatadaptatie

Organisatie
KNW Themagroep Water en Ruimte

KNW verbindt waterprofessionals in een uniek platform. Nog geen lid? Meld je aan en doe ook mee!
Actie: wie nu lid wordt ontvangt als het boek 'Over waterkwaliteit gesproken' als welkomst-geschenk (op=op)

vergezichtofconcreet2

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl