KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Hoe brengen we 'water en bodem sturend' concreet in praktijk? KNW Najaarscongres met prikkelende inzichten en inspiratie, zoals de keynote van Barbara Joziasse (Algemene Rekenkamer) met een oproep voor een echt integrale aanpak, en de interactieve workshop met Floris Boogaard (Hanze Hogeschool/ Deltares) over versnellen en maatregelen die echt werken; vrijdag 24 nov in Zwolle.

NC23 02

KNW NAJAARSCONGRES 2023: Water en Bodem Sturend

Hoe geven we water en bodem een stem in ruimtelijke ontwikkeling?
vrijdag 24 november 2023 | 9:30-17:00 | Zwolle

We staan voor de grote uitdaging om 'Water en Bodem Sturend' concreet in praktijk te brengen bij de grote opgaves in woningbouw, natuur, energietransitie. Het is in elk geval belangrijk om hier - op alle niveaus - op een integrale manier mee aan de slag te gaan. Kom ook en denk mee tijdens het KNW Najaarscongres 2023, met interactieve werksessies en keynote sprekers met een brede blik van buiten de watersector.

De keynote sprekers zijn:

  • Barbara Joziasse (Algemene Rekenkamer) - 'Waterveiligheid: naar een integrale aanpak'
  • Gijs van den Boomen (CEO Kuiper Compagnons) - 'Land met een plan 2121'
  • Onno Dwars (CEO Ballast Nedam Development) - 'Hoe gaat "water en bodem sturend" de gebouwde omgeving veranderen?'

In de middag delen we inspiratie en inzichten in interactieve workshops, verzorgd ism diverse organisaties waaronder ws WDODelta, ws De Dommel en UvW, Vitens en Deltares, Tauw, Ambient en Nelen&Schuurmans.

In het onderwijs en het NWT programma wordt ook volop gewerkt aan innovatie en nieuwe inzichten. Ter stimulans wordt tijdens het Najaarscongres de jaarlijkse Waternetwerk MBO-prijs uitgereikt, evenals de Bachelor- en Master-Scriptieprijs en de Projectprijs voor NWT-teams.

Kortom een programma vol kennis, inspiratie en voorbeelden, vanuit onze eigen sector en daarbuiten. Met geweldige keynote sprekers en boeiende workshops! Jij komt toch ook?

Lees verder voor het programma, of meld je direct aan via het registratieformulier.

PROGRAMMA en aanmelding
KNW Najaarscongres 2023: Water en Bodem Sturend

- - -
KNW verbindt waterprofessionals in een uniek platform. Samen bereiken we meer, met volop mogelijkheden in onze actieve en ondernemende sector. Nog geen lid? Meld je aan en doe ook mee! Zie ook het lidmaatschap voor bedrijven en organisaties - Meer weten? zie oa de agenda najaar 2023 en de terugblik op voorgaande Voorjaars- en Najaarscongressen.

NC23 01b

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl