KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Verbetering van de waterkwaliteit effectief meenemen in de grote transities, dat kan niet zonder transparante data en een integrale aanpak. Dit en meer bespreken we tijdens Symposium WOK VII, met keynotes van oa Bastiaan van Velthoven (RHDHV) over het nieuwe dashbord rijkswateren, en Michael Bentvelsen (UvW) over integraal werken bij de waterschappen; vrijdag 1 dec in Amersfoort

2312 WOK7 a

WOK VII: Vitaal en Ecologisch Gezond Water Sturend

De eindspurt naar het halen van KRW doelen
vrijdag 1 december 2023 | Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

Welke stappen nemen we samen, zodat in 2027 de waterkwaliteit voldoende verbeterd is? Welke (koppel)kansen bieden de grote transities van dit moment? Wanneer zijn er risico’s voor conflicterend belang? En in welke transities moeten we extra stappen nemen om Waterkwaliteit nadrukkelijker op de Kaart te zetten?

Symposium WOK VII biedt een afwisselend programma met sprekers en workshops, en veel interactie, ervaringen en voorbeelden om samen te zoeken naar oplossingen. Wat wordt onze boodschap aan het nieuwe kabinet?

Keynote sprekers:

  • Bastiaan van Velthoven (RHDHV): Waterkwaliteit chemisch en biologisch slecht? Nieuw dashboard rijkswateren voor transparant inzicht en analyse
  • Egon Ariëns (Ministerie I&W): Verwachtingen Impuls waterkwaliteitsbeleid
  • Michael Bentvelsen (Unie van Waterschappen): Integraal werken voor KRW
  • Tim van Hattum (WUR): Nederland koploper groene klimaatoplossingen, ook voor verbetering waterkwaliteit
  • Diederik van de Molen (Ministerie I&W): Feedback, wat geven we mee aan onze regionale bestuurders en de nieuwe regering?

Veel inspiratie dus, met een vervolg in interactieve werksessies. Jij komt toch ook?

PROGRAMMA en aanmelding
Symposium WOK VII: Vitaal en Ecologisch Gezond Water Sturend

- - -
ORGANISATIE

KNW Themagroep Waterkwaliteit; zie via de themagroep-pagina ook een terugblik op voorgaande WOK webinars en symposia.

2312 WOK7 d

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl