KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

KNW reikt ook dit jaar de Waternetwerk MBO-prijs uit. Ken jij als docent of begeleider een MBO-student die in 2024 zijn/haar eindopdracht schrijft op een 'water' onderwerp? Of ben jij zelf een MBO-student die dat doet? Stuur de eindopdracht in en maak kans op de MBO-prijs 2024! Lees verder voor voorbeelden en de spelregels, met In the Picture de winnaar van de MBO-prijs 2023.

KNW MBO prijs c

Waternetwerk MBO-prijs 2024

De MBO-prijs is ingesteld in samenwerking met de MBO opleidingen.

Lees het Reglement & Inschrijfformulier MBO-prijs (versie 2024) voor de spelregels en hoe je de eindopdracht kunt insturen. De prijsuitreiking is in november 2024, en insturen kan tot de aanvang van het nieuwe studiejaar in september.

De winnaars ontvangen een prijs en een oorkonde. De jury beoordeelt de ingestuurde (eind)opdrachten en kiest de winnaars. De jury kijkt naar:

  • bruikbaarheid voor de (water)praktijk, ofwel de uitvoerbaarheid voor het bedrijf
  • kwaliteit van de aanpak en kwaliteit van de rapportage
  • is het vernieuwend?
  • wijze van presenteren

De eerste prijs bedraagt €600, de 2e prijs €300 en de 3e prijs €100, plus een jaar lang gratis lidmaatschap van KNW. Een ingestuurde (eind)opdracht moet minimaal met een 8 (‘goed’) gewaardeerd zijn door de opleiding. MBO-3 en MBO-4 studenten, of hun begeleiders, kunnen de (eind)opdracht insturen. De genomineerden wordt gevraagd een poster of een vlog te maken over hun (eind)opdracht.

In the Picture in Vakblad H2O : Gosse van Dokkumburg, winnaar MBO-prijs 2023
Gosse van Dokkum deed de opleiding technicus mechatronica aan het Deltion College, en werkt nu als mechanisch onderhoudsmonteur bij waterschap Vallei en Veluwe, waar hij ook zijn stage deed. "Het zand dat tijdens de zuivering meestroomt veroorzaakt problemen in de mechanische onderdelen. Met mijn stage-begeleider ben ik gaan brainstormen wat we aan het hele proces kunnen verbeteren. Ook mijn teambegeleider reageerde enthousiast. Net als de collega's die ik vanwege hun expertise en ervaringen om advies vroeg. Op het terrein van het waterschap construeerde ik het project. Zo werd mijn idee een werkend prototype dat deed wat we ervan verwachten." - lees verder

Zie MBO-prijs voor meer informatie, de juryleden, de sponsors, én de genomineerden en winnaars van voorgaande jaren.

KNW MBO prijs d

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl