KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

AQUA Nederland Vakbeurs 2024 - Ook dit jaar wordt een MBO-studentendag georganiseerd op de Aqua NL Vakbeurs in Gorinchem. Vorig jaar was het een groot succes. Veel enthousiaste MBO-studenten kwamen een kijkje nemen bij toekomstige werkgevers voor een baan in de watersector. Dit jaar ook meedoen? Contact KNW voor de mogelijkheden.

aqua nl

2303 mbo studentendag

MBO Studentendag 2024

Onze ervaring uit eerdere jaren is dat het een leuke, inspirerende en leerzame dag is!

Tijdens AQUA Nederland Vakbeurs 2024 in Gorinchem wordt opnieuw een MBO Studentendag georganiseerd, en wel op donderdag 21 maart. Opleidingen en bedrijven die willen meedoen, kunnen contact opnemen met KNW via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het programma start met een introductie over de sector, daarna gaan de studenten in groepjes over de beurs om opdrachten te maken. KNW zorgt voor opdrachten. In samenspraak met de docenten kunnen de opdrachten worden aangepast, zodat er aansluiting is op het curriculum. Als afsluiting presenteren de groepen hun resultaten in korte pitches.

"Het was een verrassend beeld op de beursvloer van Aqua Nederland: tientallen MBO’ers doorkruisten de beurshal en verzamelden informatie over zuiveringsinstallaties, meetapparatuur, pompen, drinkwaterleidingen en rioleringssystemen. Ze klopten voor antwoorden aan bij watertechbedrijven, waarvan meerdere blij verrast waren: hier liepen potentiële nieuwe arbeidskrachten rond." - zie terugblik 1e MBO-studentendag in 2022

- - -
PROGRAMMA MBO Studentendag, 21 maart 2024

10:15   Ontvangst, in de Foyer op de 1e verdieping
10:30   Welkom door KNW (in congreszaal 1)
Kennismaking met de watersector
  • De Wereld van Water - door Gerard Hofmeijer (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)
  • Industrie Water - door Jan Willem Mulder (Evides)
11:00   Voorstellen docenten
11:15   Opdrachten op de beursvloer
12:30   Lunch
13:15   Opdrachten op de beursvloer
14:15   Pitches per groep (in congreszaal 1)
15:00   Uitreiking deelnamecertificaten


Contact: Carla Megens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

INFORMATIE
MBO Studentendagen

- - -
MBO Opleidingen en Vakmanschap voor de watersector

De MBO Studentendagen worden georganiseerd om jongeren te laten kennismaken met de sector - en andersom - en zo vakmanschap te werven en te behouden. Met dit doel heeft KNW ook de MBO-prijs ingesteld, die elk najaar wordt uitgereikt voor MBO eindopdrachten. Ben je stage-begeleider van een MBO-student, of docent aan een MBO-opleiding, weet dan dat jouw stagiair met jullie opdracht wellicht een prijs kan winnen!

KNW MBO prijs

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl