KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

KNW Najaarscongres 2023 - "Bodem en water moeten onze inrichting sturen in plaats van andersom. Dat vergt een verandering van denken, tradities en werkprocessen." Met keynote sprekers Gijs van de Boomen (CEO Kuiper Compagnons), Onno Dwars (CEO Ballast Nedam Development) en Barbara Joziasse (Algemene Rekenkamer), interactieve werksessies en veel netwerken. Kom ook en denk mee!

NC23 02

KNW NAJAARSCONGRES 2023: Water en Bodem Sturend

Hoe geven we water en bodem een stem in ruimtelijke ontwikkeling?
vrijdag 24 november 2023 | 9:30-17:00 | Zwolle

Met de kamerbrief ‘Bodem en water sturend’ ligt er een mooie visie en start voor een duurzamere ruimtelijke inrichting van Nederland in de toekomst, waarbij de bodem en het water onze inrichting sturen in plaats van andersom.

De kunst is om dit de komende jaren echt in de praktijk te gaan brengen. Daarvoor moeten we kritisch kijken naar onze denk- en beslisprocessen, en hoe we die hebben ingericht. We hebben immers een lange traditie om onze omgeving juist aan te passen aan onze eigen (ruimtelijke) wensen. Die gewoonten en processen zijn ingesleten in onze huidige werkprocessen en instanties. Een verandering van deze traditie vraagt daarom ook dat we kritisch zijn op die processen, en nadenken over een nieuwe inrichting ervan.

Integraal denken vanuit een lange termijnvisie

De druk op de ruimte is hoog, er is zijn handvatten nodig voor een effectieve aanpak. Waar, en hoe, moeten we die principes inbouwen in ruimtelijke beslissingsprocessen? Het is belangrijk dat we hier op rijksniveau op een integrale manier over nadenken, en hier een lange termijnvisie op ontwikkelen. Hoe geven we water en bodem echt een stem? Tijdens het KNW Najaarscongres 2023 gaan we hier een aftrap voor maken!

NC23 01b

KNW NAJAARSCONGRES - kom ook, en denk mee!

Het ochtend programma is plenair, met drie keynote sprekers - Gijs van de Boomen (CEO Kuiper Compagnons), Onno Dwars (CEO Ballast Nedam Development) en Barbara Joziasse (Algemene Rekenkamer) - die elk vanuit hun eigen sector een inbreng geven voor de ontwikkeling van een integrale aanpak en lange termijnvisie.

Het middag programma biedt keus uit verschillende interactieve werksessies, over uiteenlopende thema's en voorbeelden uit het hele land. Er is een informatiemarkt, en natuurlijk veel gelegenheid tot netwerken en ontmoeting met collega's van andere organisaties. We sluiten af met een netwerkborrel.

Tijdens het Najaarscongres is ook de prijsuitreiking van de Waternetwerk MBO-prijs, de BSc en MSc Scriptieprijs, en de NWT Projectprijs.

PROGRAMMA en aanmelding
KNW Najaarscongres 2023: Water en Bodem Sturend

- - -
KNW verbindt waterprofessionals in een uniek platform. Samen bereiken we meer, met volop mogelijkheden in onze actieve en ondernemende sector. Nog geen lid? Meld je aan en doe ook mee! Zie ook het lidmaatschap voor bedrijven en organsaties - Meer weten? zie oa de agenda najaar 2023 en de terugblik op voorgaande Voorjaars- en Najaarscongressen.

NC23 02

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl