KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

De transitieopgaven in de watersector hebben ook bestuurlijke en juridische implicaties, en de nieuwe Omgevingswet speelt daarin een belangrijke rol. Tijdens het KNW Voorjaarscongres over Transities krijgen we een Bestuurlijke Masterclass: wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van bestuurders onder deze nieuwe wet? vrijdag 22 april 2022

VC2022d

KNW Voorjaarscongres: Transities in de watersector - leren van transformeren

UITGELICHT: middagsessie 'Bestuurlijke Masterclass over de Omgevingswet'
Omgevingswettransitie: wat moet ik daar als bestuurder mee? - De Omgevingswet vraagt om een andere manier van denken over, en handelen in, de fysieke leefomgeving. Als bestuurder draagt u de taak en verantwoordelijkheid om deze verandering in gang te zetten. Hoe komt uw organisatie en de samenleving in beweging? En wat kunt u daarin als bestuurder betekenen? Over deze vraag gaan Sarah Ros (Min. BZK) en Arjan Nijenhuis (Min. BZK) graag met u in gesprek.

TRANSITIEOPGAVEN in de watersector
Als watersector hebben we grote ambities en werken we volop en met veel passie aan diverse transitieopgaven. Zowel in het stedelijk als landelijk gebied, in het watersysteem en de waterketen. Dat is best vaak een taai proces. En dat is niet gek, want verandering van systemen vraagt om verandering van denken, doen én organiseren.

"We moeten de opgaven in de watersector op de juiste manier definiëren, niet als 'optimalisatieprobleem' maar als transitie-vraagstuk. Immers, het is de precieze omschrijving van een probleem die bepaalt in welke richting men de oplossing zoekt. Echte transitie-oplossingen, mét handelingsperspectief, zijn hoogstnoodzakelijk."

Er zijn Keynotes van Derk Loorbach, Jantienne van der Meij en Judith Hoogenboom, en Middagsessies over de dagelijkse realiteit, met onder meer Koppelkansen in de stad, Transitie op het platteland, Valkenhorst als een aansprekend voorbeeld, en een bestuurlijke Masterclass. Dagvoorzitter is Emile Mazerante.

Kom ook en laat je inspireren! Het wordt weer een interessant programma, zodat je met nieuwe inzichten en goede voornemens naar huis gaat.

KNW VOORJAARCONGRES: Transities in de watersector - leren van transformeren
- Datum: vrijdag 22 april 2022
- Tijd: 9:30-17:00 uur, inloop vanaf 9:00 uur
- Locatie: Brooklyn Campus, De Corridor 16G in Breukelen
- Deelname: KNW-leden 195 euro; KNW-leden met korting 65 euro; niet-leden 295 euro
- Actie: nog geen lid? word nú KNW-lid en betaal 245 euro voor deelname Voorjaarscongres incl. 1 jaar lidmaatschap.

Aanmelden: via het registratieformulier

MEER INFORMATIE, programma en achtergrond
KNW Voorjaarscongres 2022

NC2021 banner4

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl