KNW en het Nationaal Watertraineeship (NWT) gaan intensiever samenwerken om jongeren een kickstart te geven in de watersector. "Vanuit beide organisaties zien we een grote meerwaarde in ontmoetingen tussen senioren en trainees."

2107 knw nwt

Samenwerking KNW en het NWT

Het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) en het Nationaal Watertraineeship (NWT) gaan een actieve samenwerking aan. Monique Bekkenutte (Directeur KNW) en Jaap Feil (NWT) ondertekenden daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.

Het NWT biedt jongeren een 2-jarig traineeship met trainingen, coaching, intervisie en gastcolleges. De trainees werken daarnaast samen in multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de keten, waarbij nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan en verrassende oplossingen voor een duurzame toekomst.

Door de samenwerking met KNW - hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector - krijgen de trainees nog betere toegang tot de watersector. “Wij willen een compleet verhaal vertellen rondom overheid, historie, financiering, en kennisontwikkelingen bij verschillende vakgebieden belichten," aldus Jaap Feil.

De trainees ontvangen een KNW lidmaatschap gedurende hun traineeship, waarmee zij dus automatisch betrokken worden bij KNW netwerkevents en projecten. KNW gaat actief deelnemen aan het NWT Kennisfestival (projectpresentaties van de trainees), en als kers op de taart reikt zij aan het eind van die dag een Waternetwerk projectprijs uit. Het Kennisfestival zal dit jaar plaatsvinden op 8 oktober 2021 - save the date.

Zie ook Nationaal Watertraineeship