Event verslagen

Verslagen en presentaties van activiteiten die door KNW georganiseerd zijn.

'Een diverse organisatie is adaptiever en kan beter kan inspelen op toekomstige ontwikkelingen'. Hoe zorg je daarin voor effectieve communicatie? En wat kan de rol zijn van 'Affinity Groups'? Terugblik met presentaties en tips uit Lunchsessie #1 en #2 'Diversiteit & Inclusie in de Watersector'. Begin 2022 volgt lunchsessie #3.

div incl

dec 2021 | Inspiratiesessie#2 Diversiteit & Inclusie in de Watersector

woensdag 1 december 2021 | 12:00-13:30 uur | online

Programma en download presentatie en verslag

  • Inspiratiesessie#2 Diversiteit & Inclusie (& Gelijkwaardigheid) in de watersector met daarin:
    - discussie 'Effectieve en niet-effectieve D&I communicatie' met Onur Sahin, onderzoeker Inclusiviteit verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hoe kun je mensen en organisaties inspireren voor meer diversiteit en inclusie?
    - presentatie 'Affinity Groups' door Maureen Schoonheyt, system engineer consultant en voorzitter Pink Part bij Arcadis.
  • Tips uit de 2e D&I inspiratiesessie, met oa "Er is zichtbare (kleur, lichamelijke beperking) en onzichtbare (opleidingsniveau, persoonlijkheid, seksuele geaardheid) diversiteit." en "Hoe zichtbaarder divers een groep is, hoe beter de beslissingen, omdat er dan meer tijd gaat naar aannames uitspreken (van impliciet naar expliciet), uitleggen en bediscussiëren. Dit zorgt voor betere onderbouwing van beslissingen." - lees verder
  • Na de presentaties: reflectie en vervolg

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Margot Kwee, 06-50528811.


pexels diversiteit

okt 2021 | Inspiratiesessie#1 Diversiteit & Inclusie in de Watersector

donderdag 7 oktober 2021 | 12:00-13:00 uur | online

KNW organiseert een serie van drie online lunchsessies over Diversiteit & Inclusie in de Watersector. De eerste Inspiratiesessie was op donderdag 7 oktober, met als uitgangspunt dat een diverse organisatie adaptiever is en hierdoor beter kan inspelen op toekomstige ontwikkelingen. Er waren twee inspirerende sprekers uitgenodigd:

  • Jérôme van der Maes, werkzaam bij Hoogheemraadschap van Delfland en al 2.5 jaar voorzitter van Delfland Inclusief. Recentelijk heeft hij een artikel gepubliceerd in het Watergovernance magazine over diversiteit in de watersector.
  • Marjolein Snieder, co-founder van Core Crafters, een management consultancy bureau dat organisaties adviseert over diversiteit & inclusie uitdagingen, waaronder Unilever en de Universiteit Leiden.

Daarna volgde een dicussie. Welke rol kan diversiteit & inclusie volgens jou spelen in een toekomstbestendige watersector?

Contact en jouw suggesties
Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp, stuur dan een e-mail met jouw vragen of opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Margot Kwee, 06-50528811.

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Handige links

Over onze organisatie

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl