KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Tijdens het KNW Najaarscongres Koppelkansen delen we voorbeelden van verbindende projecten, en zoeken we nieuwe handelingsperspectieven voor waterprofessionals. Met ook praktische organisatorische handvatten, want hoe breng je jouw project succesvol van tekentafel naar uitvoering? Kom voor kennisdelen en inspiratie naar het KNW Najaarscongres, vrijdag 25 november 2022 in Rotterdam.

Koppelkansen voor klimaatadaptatie, circulariteit en energietransitie - hoe vinden we #deblauwedraad ?

KNW Najaarscongres 2022
vrijdag 25 nov 2022 | 9:30-17:30 | Blue City, Rotterdam

Tijdens het Najaarscongres staan Koppelkansen centraal, de verbinding van de watersector met maatschappelijke opgaven als klimaatadaptatie en energietransitie. Samen op zoek naar #deblauwedraad !

Hoe kun je plannen en ideeën over koppelkansen daadwerkelijk in praktijk brengen? In twee Werksessies over Organisatorische Handvatten delen we praktische voorbeelden.

Organisatorische handvatten - verken hoe je jouw project van tekentafel naar uitvoering brengt, en ontdek hoe de adaptieve routekaart circulaire waterketen in regio Rotterdam in de praktijk werkt

  1. Van tekentafel naar uitvoering – handvatten voor succesvol koppelen
    Facilitators: Carleen Mesters, Dieter de Vroomen en Jeroen de Bruin
    Hoe maken we onze omgeving klimaatadaptief en energieneutraal? De technieken bestaan, het beleid ligt klaar en iedereen voelt de urgentie. We moeten aan de slag! Maar waar begin je? Wie doet wat? Hoe werk je samen? Wie neemt de regie? In deze interactieve workshop gaan we verkennen hoe jij als professional kan bijdragen en welke samenwerking nodig is om werk-met-werk te maken.
  2. Circulaire waterketen: from shadow to spotlight!
    Facilitators: Thuy Do (gemeente Rotterdam) en Olaf Duin (WSHD)
    Hoe transformeren we de waterketen in de stedelijke omgeving tot een circulaire keten? Welke rol spelen de overheidspartijen hierin, op welke manier hebben zij aandacht voor de behoeften en initiatieven uit de maatschappij? Een inkijkje in de 'adaptieve routekaart circulaire waterketen' van regio Rotterdam.

Kom jij ook naar het Najaarscongres? doe mee, deel jóuw ervaringen en laat je inspireren!

Informatie, programma en aanmelding
KNW Najaarscongres: Koppelkansen Klimaatadaptatie & Energietransitie

NC2022 1a

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl