KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

De Grote waternavel is een invasieve exoot. Door massale groei kunnen watergangen dichtgroeien, waardoor de waterafvoer belemmerd wordt. FLORON doet onderzoek naar de verspreiding van deze woekerende plant, en vraagt ervaringen met beheer en bestrijding te delen via een vragenlijst.

grote waternavel

Onderzoek Grote waternavel

Het onderzoek wordt gedaan vanuit FLORON in samenwerking met waterschap Aa en Maas en waterschap de Dommel. Via een vragenlijst wordt onderzocht:

  • in welke wateren komt Grote waternavel voor?
  • wat is het effect van beheer van water(gangen) op het voorkomen van de Grote waternavel, in combinatie met inheemse soorten en natuurvriendelijke oevers?

Bent u als ecoloog, waterbeheerder of anderszins betrokken bij beheer en bestrijding van deze exoot? Vul dan graag deze vragenlijst in.

Informatie en contact
Elske Koppenaal (FLORON), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl