KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Tijdens het KNW Najaarscongres 2022 gaan we op zoek naar #deblauwedraad , met oa Henk Looijen (Netwerk Aquathermie) over koppelkansen en samenwerkingen in Aquathermie projecten, en Betty de Boer (Regiovisie Groningen-Assen) over de aanpak op weg naar een Klimaatpositieve regio. Kom ook naar het Najaarscongres, laat je inspireren en deel jouw ervaringen op vrijdag 25 november 2022 in Rotterdam.

Koppelkansen voor klimaatadaptatie, circulariteit en energietransitie - hoe vinden we #deblauwedraad ?

KNW Najaarscongres 2022
vrijdag 25 nov 2022 | 9:30-17:30 | Blue City, Rotterdam

Direct naar: aanmelden via het registratieformulier

De werelden van klimaatadaptatie en energietransitie ontmoeten elkaar steeds vaker bij ontwikkelingen in de openbare ruimte. Hoe zorgen we voor goede samenwerking tussen professionals van deze verschillende werelden? En hoe pakken we dat aan met een 'circulaire bril'? We delen voorbeelden van verbindende projecten, en bespreken welke handelingsperspectieven er zijn voor waterprofessionals. Samen op zoek naar #deblauwedraad !

Op het programma o.a. :

  • Henk Looijen (Netwerk Aquathermie) laat ons zien hoe Aquathermie transities verbindt in een samenwerking tussen overheid, markt en kennis.
  • Betty de Boer (Regiovisie Groningen-Assen) legt uit hoe koppelkansen worden aangepakt in regio Groningen, op weg naar een klimaatpositieve regio.
  • In Werksessies gaan we aan de slag met participatie, governance en beleid, innovatie, en organisatorische handvatten.

Verder ook de prijsuitreiking van de Projectprijs Watertrainees van het NWT programma, en de BSc en MSc Scriptieprijs 2022. (De MBO-prijs wordt uitgereikt tijdens de Infratech). En volop gelegenheid om bij te praten en te netwerken. Voor het complete programma en aanmelding: zie KNW Najaarscongres: Koppelkansen Klimaatadaptatie & Energietransitie

"De uitdaging zit in de governance en de timing: vanaf de probleemdefinitie-fase zul je de koppelkansen moeten meenemen, dus ook vervangingsopgaven, leefbaarheid, biodiversiteit en woningbouw."

Meer informatie, programma en aanmelding
KNW Najaarscongres: Koppelkansen Klimaatadaptatie & Energietransitie

NC2022 1a

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl