KNW AGENDA

Activiteiten van onze vereniging

Kennis in Praktijk drieluik voor vakspecialisten, over de ontwatering en eindverwerking van het slib van rwzi's. Op donderdag 25 april 2024 vanaf 13:00 uur zijn we te gast op locatie bij HVC in Dordrecht. We krijgen een rondleiding, en er is veel ruimte voor uitwisseling van kennis en ervaringen (VOL! je kunt evt wel op de reservelijst) In het najaar volgt oa een buitenlandse excursie.

2404 slibontwatering 2

Slibverwerking, niet mijn zorg?!

donderdag 25 april 2024 | vanaf 13:00 uur |  HVC, Dordrecht

Met een drieluik richt KNW zich op de slibverwerking van de rioolwaterzuiveringsinrichtingen. Ontwatering van slib, en vervolgens de verwerking ervan bij een eindverwerker, omvat een groot deel van de werkzaamheden binnen het taakveld zuiveren. Het is ook een aanzienlijk deel van de financiële begroting voor waterschappen. Het recente verleden toont ook de risico’s in deze verwerkingsketen. Wat is de invloed of het effect van een gewijzigde verwerking van het slib op deze eindverwerking?

In een drieluik nodigt KNW u uit om hiervan inhoudelijke kennis te verkrijgen en met elkaar te delen. Het eerste deel vindt plaats bij de slibverbrandingsinstallatie van HVC te Dordrecht op donderdag 25 april 2024 vanaf 13.00 uur.

Het tweede en derde deel zal plaatsvinden in het najaar van 2024 (inclusief overnachting) waarbij we ook buitenlandse installaties zullen bezoeken. Informatie hierover volgt later.

2404 slibontwatering 1

PROGRAMMA - 25 april 2024

 • Start met broodjes, vanaf 13:00 uur
 • Welkom & intro - door Ronny Faasen (KNW/VTTI)
 • Intro HVC, context en slibstrategie - door Josien Ruijter (HVC)
 • Werking van de slibverbrander in Dordrecht - door Michael Gerritsen en Gijs Herwig (HVC)
 • Slibontwatering - door Nick van der Valk (WSHD)
  • Praktijk en discussie: ds, os, gebruik chemicaliën, effect op transport, pompen
  • Rondje door de SVI - olv Wim Slootweg (HVC)
   - Ontwateringsinstallatie WSHD
   - In de Bunkers SVI kijken
   - Door de installatie lopen
 • Afronding/napraat, wat drinken

LOCATIE
HVC, Baanhoekweg 38/40 in Dordrecht

DEELNAME & AANMELDING
- KNW-leden en waterschappers: gratis
- Niet leden: 45 euro
- Aanbieding: deelname en kennismakingslidmaatschap 55 euro t/m dec 2024
Aanmelden: via het [registratieformulier] VOL! De inschrijving is gesloten; wil je op de reservelijst? stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ORGANISATIE
KNW werkgroep Kennis in Praktijk

2404 slibontwatering 2

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl