KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met beursorganisator Easyfairs om de tweejaarlijkse Fitterijwedstrijden te organiseren tijdens Aqua Nederland, in de Evenementenhal Gorinchem. De datum van de eerstvolgende editie is al bekend: 18-20 maart 2025, save the date!

2403 Aqua NL Fitterijwedstrijden

KNW Fitterijwedstrijden 2025

De 16e editie van de KNW Fitterijwedstrijden vindt plaats van 18 tot en met 20 maart 2025. De wedstrijden worden gehouden in de arena van Aqua Nederland, met daaromheen veel ruimte voor ontmoetingen.

Er wordt gestreden door teams van alle tien Nederlandse waterbedrijven, om in de snelste tijd een tapkraan te installeren op een waterleiding onder druk. Teams met professionele monteurs strijden daarbij ook om een ticket voor de Wereldkampioenschappen, die om en om in de Verenigde Staten en Nederland worden gehouden. Verder dingen ook dames-, leerlingen- en directieteams mee naar de snelste tijd binnen hun categorie.

Naast de deelnemende teams zijn de coaches, scheidsrechters en de leden van de commissie Fitterijwedstrijden vanuit de waterbedrijven onmisbaar om dit evenement tot een succes te maken. Samen met de waterbedrijven en de sponsoren verwacht de organisatie weer een inspirerend evenement neer te zetten, waarbij techniek, netwerken en de trots op het vakmanschap hoog in het vaandel staan.

Informatie
Zie KNW Fitterijwedstrijden voor oa het wedstrijdreglement 2025, het Jubileum magazine en een terugblik op voorgaande edities.

logo fitterij 2

- - -
Aqua Nederland

Aqua Nederland is het jaarlijkse platform voor de complete Nederlandse watersector. De focus ligt op drinkwater, afvalwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer. Aqua Nederland vormt daardoor een goede match met de ambities van de commissie Fitterijwedstrijden om het Nederlandse vakmanschap ‘fitten’ te tonen aan een breed publiek. Met ruim 300 exposanten en 6.500 bezoekers ligt de focus op netwerken, ketensamenwerking en kennisdeling. Het faciliteren van de KNW Fitterijwedstrijden zorgt in 2025 voor een extra bezoekersbeleving.

Koninklijk Nederlands Waternetwerk
KNW is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk voor en door professionals. KNW deelt kennis en verbindt professionals in de watersector. Bij het Waternetwerk kun je terecht voor actualiteiten, boeiende congressen met inspirerende sprekers, workshops en trainingen, verbinding tussen generaties en specialisaties, theorie én praktijk, de juiste contacten, een uitgebreid professioneel netwerk, het vakmedium H2O en nog veel meer.

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl