KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Het 'Future Green City World Congress 2024' brengt deskundigen samen vanuit verschillende domeinen - bouw, groen, infra én water - om steden wereldwijd te vergroenen. Hoe zetten we groene transformaties in voor klimaatadaptatie? Wat betekent dat voor water en waterbeheer in de stad? KNW is betrokken bij de voorbereidingen van dit FGC Congres; 23-26 sept in Utrecht.

2409 FGC

FUTURE GREEN CITY World Congress 2024
23-26 sept 2024 | Beatrix Theater, Utrecht

Dit grote en inspirerende congres wordt georganiseerd door Stadswerk, VHG en de gemeente Utrecht. KNW is vanuit de adviesraad betrokken bij de voorbereidingen.

Meer dan 200 sprekers - experts van over de hele wereld - zullen tijdens het congres hun kennis, ervaringen en slimme oplossingen delen om gezonde, groene stedelijke omgevingen te creëren voor ons en de komende generaties.

  • Hoe kunnen groene transformaties helpen om klimaatverandering het hoofd te bieden, onze steden leefbaar te houden en de biodiversiteit te versterken?
  • Welke civieltechnische oplossingen hebben we nodig om een versteende omgeving te vergroenen?
  • Hoe gaan we onze assets beheren, zodat ze goed blijven werken?

Overal ter wereld zijn mooie voorbeelden van geslaagde interventies te zien: van kleine ingrepen in straten en buurten tot grote transformatiestrategieën, van tiny forest tot ringbossen om de stad, van geveltuinen tot eigentijdse stadsparken, van stadswadi’s tot gescheiden rioolsystemen.

Door verschillende oplossingen te laten zien en door netwerken in verschillende domeinen - bouw, groen, infra en water - met elkaar te verbinden, bouwen we samen aan een stad met toekomst.

2409 FGC 3

Programmalijnenen - Het congres richt zich op een Green City strategie, voor adaptieve, natuurlijke, inclusieve, gezonde, aantrekkelijke en circulaire steden. Het congres zorgt voor veel uitwisseling met collega's uit andere werkvelden, en met vakgenoten uit alle delen van de wereld.

- - -
INFORMATIE en tickets
Future Green City World Congress 2024

2409 FGC 4

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl