KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Het 'Future Green City World Congress 2024' verbindt deskundigen en netwerken in verschillende domeinen - bouw, groen, infra en water - voor groene steden met toekomst. Met inspirerende keynote sprekers, workshops, excursies, en voorbeelden van groene transformaties in steden wereldwijd. FGC Congres, 23-26 sept in Utrecht; tickets met vroegboek-korting zijn nu verkrijgbaar.

2409 FGC

FUTURE GREEN CITY World Congress 2024
23-26 sept 2024 | Beatrix Theater, Utrecht

Stadswerk, VHG en de gemeente Utrecht tekenen voor de organisatie en heten u van harte welkom in het Beatrix Theater in Utrecht. Op het programma staan inspirerende sprekers en voorbeelden van groene transformaties van steden wereldwijd. En bovenal: hier kun je in gesprek gaan met vakgenoten uit alle delen van de wereld. Het congres is Engelstalig.

Kaartverkoop van de Early-Bird-tickets voor dit toonaangevende congres is gestart: er zijn 250 dagkaarten en 250 passe-partouts beschikbaar tegen het Early-Bird-tarief - zie FGC2024 - Tickets voor meer informatie.

Hoe kunnen groene transformaties helpen om klimaatverandering het hoofd te bieden, onze steden leefbaar te houden en de biodiversiteit te versterken? Welke civieltechnische oplossingen hebben we nodig om een versteende omgeving te vergroenen? En hoe gaan we onze assets goed beheren, zodat ze ook blijven werken? Overal ter wereld zien we meer mooie voorbeelden van geslaagde interventies: van kleine ingrepen in straten en buurten tot grote transformatiestrategieën, van tiny forest tot ringbossen om de stad, van geveltuinen tot eigentijdse stadsparken, van stadswadi’s tot gescheiden rioolsystemen.

Programmalijnen - Het congres richt zich op een Green City strategie, voor adaptieve, natuurlijke, inclusieve, gezonde, aantrekkelijke en circulaire steden.

Door verschillende oplossingen te laten zien en door netwerken in verschillende domeinen - bouw, groen, infra en water - met elkaar te verbinden, bouwen we samen aan een stad met toekomst.

- - -
SOME PROGRAMME HIGHLIGHTS

  • Keynote by Adrian Geuze, TUDelft and founder of West 8 agency
  • Workshop XL: How to become a national Park City
  • Keynote by Kongjian Yu, urban planner and landscape architect
  • Field trip: Storm water management created a new park
  • Keynote by Lilli Lička, landscape architect on sustainable urban planning and social housing
  • Field visit: Single Round Again - Urban Trail Utrecht

- - -
INFORMATIE
Future Green City World Congress 2024

2409 FGC rfp

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl