KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

AIWW Excursie naar twee interessante Aquathermie projecten - Waternet en Sanquin winnen warmte uit drinkwater (TED), en Waternet startte met NAT onlangs het Sloterplas onderzoeksproject, voor warmte uit oppervlaktewater en de impact op de ecologie. Excursie Aquathermie op donderdagochtend 9 november, vanuit het AIWW 2023 programma.

 2311 aiww aquathermie

AIWW Excursie: Aquathermie, energie uit water
9 november 2023 | 9:30-12:30 uur | omgeving Amsterdam

Nederland werkt hard aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen door gebouwen, huizen en wijken. Eén van de toegepaste technieken heet aquathermie: het benutten van warmte en koude uit water (oppervlakte-, riool- en drinkwater) voor het duurzaam verwarmen en koelen van gebouwen.

Waternet (nutsbedrijf) en Netwerk Aquathermie (netwerkorganisatie voor aquathermie) nodigen u uit voor deze excursie om twee aquathermie projecten te bezoeken.

Warmte uit drinkwater bij Sanquin, de Nederlandse bloedbank. Op hun locatie in Amsterdam slaan zij bloed op. Sinds 2017 gebruikt Sanquin koude uit drinkwater om de inventaris en het kantoor duurzaam te koelen. Waternet, verantwoordelijk voor het drinkwater in Amsterdam, heeft bij de realisatie van dit project nauw samengewerkt met Sanquin. De veiligheid van drinkwater is immers het hoofddoel van Waternet. Je leert meer over hoe het project is opgezet en kunt het systeem zien!

Onderzoeksproject Sloterplas, het nieuwste project van Waternet, werd een paar maanden geleden gelanceerd. Op deze testlocatie wordt een pilot opgezet met verschillende soorten warmtewisselaars en filters. Waternet doet onderzoek naar de impact van de filters en warmtewisselaars op de ecologie. Bent u benieuwd waarom Waternet deze pilot heeft opgezet, hoe de installatie eruit ziet en hoe zij de resultaten gaan implementeren in hun dagelijkse bedrijfsvoering? Kom dan mee op deze donderdagochtendexcursie.

Na afloop van de excursie weet u meer over de rol van water in de Nederlandse energietransitie. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar in de bus, dus wacht niet te lang met het aanmelden voor deze excursie!

- - -
AIWW Excursie Aquathermie

- Excursie-ticket, in combinatie met een AIWW-ticket: 25 euro voor KNW- en NAT-leden; 50 euro voor niet-leden
- Aanmelden: via het registratieformulier (beperkt aantal plaatsen, vol = vol)

AIWW Programma en tickets
AIWW 2023

2311 aiww 3

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl