KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Winnen wat van waarde is - Naar aanleiding van 15 jaar Energie- en Grondstoffenfabriek (EFGF) bespraken we de ontwikkelingen rond (terug)winning van grondstoffen en energie uit afvalwater. Met een Jubileumboek, en discussie over oa nieuwe manieren van kringloopsluiting en de C in nieuwe stoffen. Themadag door KNW en EFGF in Wageningen - lees verder voor een terugblik.

pexels moleculen2

THEMADAG: 15 jaar EFGF en grondstofterugwinning

Circulaire watertechnologie en het lot van de C
woensdag 27 september 2023 | 10:00-16:30 uur | Omnia, WUR-campus Wageningen

Diverse technologieën voor grondstofterugwinning worden ontwikkeld, getest en toegepast in de praktijk. Net als manieren om energie te winnen uit afvalwater en in te zetten in de energietransitie. Ervaringen met 15 jaar EFGF zijn gebundeld in de jubileum publicatie 'Winnen wat van waarde is, lessen uit 15 jaar EFGF', een boekje dat tijdens het ochtendprogramma werd aangeboden. Tijdens het middagprogramma keken we met inhoudelijke presentaties en discussies oa naar nieuwe manieren van kringloopsluiting, en ervaringen met 'het lot van de C' in nieuwe stoffen.

"In 2008 werd het concept De Energiefabriek winnaar van de landelijke prijsvraag naar ‘Waterschappen middenin de maatschappij’. Vier jaar later kwam daar de Grondstoffenfabriek bij. Sindsdien is er veel onderzocht, geleerd en vooral gerealiseerd rondom de winning van energie, grondstoffen en water uit afvalwater. De meerwaarde van de waterschappen is daarmee gegroeid naar grondstofleverancier en aanjager van een circulaire economie. Betere dingen dus, die mogelijk zijn gemaakt door honderden collega’s, partners, adviseurs en kennisinstellingen." - aldus Sander Mager (bestuurslid UvW en ambassadeur EFGF)

Lees verder Themadag '15 jaar EFGF en grondstofterugwinning' met programma, download presentaties, jubileum publicatie en achtergrond informatie

- - -
2309 EFGF jubileumpublicatie

Zie ook EFGF | al 15 jaar van waarde

- - -
ORGANISATIE

KNW Themagroep Circulaire Watertechnologie (TGCW) , KNW Themagroep Anaerobie voor Circulaire economie (TACE) en de Energie- en Grondstoffenfabriek (EFGF)

2304 TG Circulair

logo efgf

 

 

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl