KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

"Transities maak je samen", dat is een van de lessen uit het 1e WaterWebinar 'Vorm geven aan transities' waarin we oa werden bijgepraat over interne en externe watertransities bij Waterbedrijf Groningen, en bevindingen uit onderzoek naar effectiever waterkwalitietsbeheer. Lees verder voor terugblik en presentaties.

transities 1

KNW WaterWebinar: 'Op weg naar een effectiever waterkwaliteitsbeheer'

Interne en externe watertransitie in theorie en praktijk – succesvolle vaardigheden
donderdag 4 maart 2021 | 16:00-17:15 uur | online

Programma, en download presentaties

Webinar terugkijken

Contact
KNW Bureau, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

transities 2a


ACHTERGROND

Water in de 21e eeuw - Vorm geven aan transities

In de watersector hebben we steeds vaker te maken met complexe problemen waar geen duidelijke regisseur voor is, waar geen eenvoudige oplossing voor is, en waar de belangen complex zijn en deels tegengesteld. Denk aan bodemdaling, klimaatadaptatie, herstel biodiversiteit, of het veiligstellen van schone drinkwaterbronnen op de korte én de lange termijn.

Complexe problemen en grote uitdagingen

De traditionele project- en procesaanpak werkt niet meer, maar wat dan wel? Transitiemanagement? Meervoudig organiseren? Een ontwerpbenadering?

Dit vraagt nieuwe vaardigheden van waterschappen en drinkwaterbedrijven, nieuwe partnerschappen, en nieuwe gedachten over de eigen rol. 'Water in de 21e eeuw - Vorm geven aan transities' wordt het centrale thema van een serie WaterWebinars, het eerste webinar is op 4 maart.


Meer KNW & Watersector events

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl