KNW ACADEMIE

Leren van elkaar

De waterbedrijven gingen met allerlei teams weer de strijd met elkaar aan tijdens de Fitterijwedstrijden. De uitdaging: zo snel mogelijk een huisaansluiting met watermeter maken. Herenteam Groningen deed dat in 2:36 en werd Winnaar 2021! Na 2 jaar weer terug in de Rai, dat zorgde voor een spetterend spektakel onder toeziend oog van deelnemers van de Aquatech.

fitterij 2021e

Winnaars van de 14e Fitterijwedstrijden 2021

Van 1 tot en met 5 november vonden de Fitterijwedstrijden plaats op de Aquatech RAI Amsterdam. Teams van leerlingen, dames, heren en directies streden om zo snel mogelijk een huisaansluiting met watermeteropstelling te maken. Daarnaast ging het ook om verbinding binnen de sector, aandacht voor techniek en trots op en plezier in het vakmanschap. Het was een zeer bijzondere editie dit jaar. Vooral voor de organisatie vele factoren waarmee ze rekening hielden. "Wat een geweldige ontmoeting na 2 jaar om elkaar op de Rai tijdens de Aquatech weer live te zien en de competitie met elkaar aan te gaan!"

fitterij 2021f

Dames & Leerlingen
De dinsdag werd afgetrapt door de teams van de leerlingen en de dames. Van de vier dames teams ging team WMD 1, Cathy Rubingh en Carla Klein, na een foutloze 2e poging er met de winst van door. Bij de leerlingen lag het deelnemersveld van zes teams dichtbij elkaar. Uiteindelijk slaagde het leerlingen team van Brabant Water, Kai de Haas en Bart Lankhaar, er in om de eerste prijs met een tijd van 4:09 in ontvangst te nemen. Hun coach Gerard Joosten ontving een oorkonde voor zijn bewezen diensten tijdens de fitterijwedstrijden. Voor dit afscheid vormde zich een gelegenheidsduo van Brabant Water en Waternet die beiden een foutloze run tot uitvoering brachten met een eindtijd van 3:24.

Directieteams
Op woensdag vulden diverse herenteams het ochtendprogramma. Na de lunch betrad de directie van Waterbedrijf Groningen de Arena. Riksta Zwart als boorder en Wim den Hertog als fitter. Hun eerste poging stond op 5:26, wat bestond uit een klein strafje van 20 seconden en een scherpe tijd van 5:06. Na hen volgden nog zes teams, maar die moesten erkennen dat er niets boven Groningen gaat. Groningen werd 1e, Brabant Water werd 2e en niet onverdienstelijk met een foutloze run veroverde WMD de 3e plaats.

Herenteams
De donderdag werd een drukke en spannende dag, in totaal verschenen er 23 herenteams aan de start. In deze klasse zijn totaal 11 Quality taps (foutloze pogingen) uitgevoerd. Deze werden beloond met een doos Qualitystreet. Uitslag herenteams: 3e werd Brabant Water 1 (3:31), 2e werd Brabant Water 3 (3:06) en 1e werd Waterbedrijf Groningen (2:36).

Het winnende Groningse team - Richard Koopmans (boorder), Dennis Smit (fitter) en Harry Boels (coach) - zal volgend jaar de titel verdedigen op de IWWA St Antonio in juni 2022.

Jubileumeditie: 15e Fitterijwedstijden in 2023 - save the date!
De commissie kijkt uit naar de 15e Fitterijwedstrijden die een Jubileumeditie gaan worden. Save the date in november 2023! Alle deelnemers en sponsoren namens de Commissie Fitterijwedstrijden ontzettend bedankt voor jullie inzet, enthousiasme en steun.

Commissie 2021
Margriet de Vries (Waterbedrijf Groningen), Jan Kamminga, Viola Ravesteijn, Marco Borhem (Waternet), Gerard Bijeman (Vitens), Ger Ros (Oasen) en Carla Megens (KNW).

- - -
Foto impressie Fitterijdwedstrijden 2021

fitterij 2021a fitterij 2021c fitterij 2021d  

fitterij 2021b

fitterij 2021g fitterij 2021h fitterij 2021i

- - -
Organisatie, spelregels en achtergrondinformatie
Fitterijwedstrijden

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl