KNW ACADEMIE

Leren van elkaar

De droogte van 2018 en 2019 heeft geleid tot hernieuwde interesse in het huishoudelijk drinkwaterverbruik, en naar manieren om dit te verminderen. Wat zijn de (on)mogelijkheden van decentrale watervoorziening of een '50-liter huis'? Teruglik op het KNW Webinar ism Dunea en KWR.

pexels waterkraan

KNW webinar: Nieuwe concepten voor huishoudelijk waterverbruik

donderdag 21 oktober 2021 | 16:00-17:30 uur | online

De droogte van 2018 en 2019 heeft geleid tot hernieuwde interesse in het huishoudelijk drinkwaterverbruik, en naar manieren om dit te verminderen. In dit webinar worden twee invalshoeken nader beschouwd, namelijk decentrale drinkwatervoorziening en technologische innovaties waarmee het huishoudelijk drinkwaterverbruik sterk kan worden beperkt. 

Sprekers en download presentaties

  • Decentrale drinkwatervoorziening in IJburg en Limburg - door Roberta Hofman-Caris (KWR)
    In de samenleving gaan steeds meer stemmen op om decentraal drinkwater te produceren uit lokale bronnen. Kun je bijvoorbeeld regenwater opvangen en daar drinkwater van maken? Tegen welke problemen loop je dan aan, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidsrisico’s? Hoe duur wordt dit en - voor veel mensen het belangrijkste argument - is dit echt beter voor het milieu? KWR heeft deze punten op een rijtje gezet, in bureaustudies voor verschillende locaties. Wat zijn de conclusies voor IJburg en Limburg?
  • Het 50-liter huis - door Ruben Wentink (Dunea)
    Door nieuwe technologische concepten kan het drinkwaterverbruik in huishoudens sterk worden teruggedrongen. Een dagelijks drinkwaterverbruik van 50 liter per persoon ligt binnen handbereik. In deze presentatie wordt aangegeven hoe een '50-liter huis' eruit zou kunnen zien. Tevens wordt aangegeven waarom de realisatie van dit concept in de praktijk niet eenvoudig is.

Video opname van het webinar

Organisatie
Themagroep Watervoorziening

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl