KNW ACADEMIE

Leren van elkaar

Wie heeft de Waternetwerk HBO en WO Scriptieprijs 2020 gewonnen? Tijdens de digitale prijsuitreiking op 20 november presenteerden de genomineerden - vanuit Windesheim, VHL, TUD en UTwente - hun scriptie met een video pitch, waarna de jury de uitslag bekend maakte. Lees verder!

banner scriptieprijs4

Waternetwerk Scriptieprijs

De Bachelor Scriptieprijs 2020 is gewonnen door Matthias Polinder & Aron Braakman. De 2e prijs ging naar Dirk Jonker & Aron Jonker, en de 3e prijs was voor Tim van de Wetering & Koen ter Riele.

De Master Scriptieprijs 2020 is gewonnen door Anneroos Brussee. De 2e prijs was voor Rutger Siemes, en de 3e prijs voor Daan Rooze.

Er waren dit jaar 12 inzendingen voor de Bachelorprijs en 18 inzendingen voor de Masterprijs. Dat is voor beide prijzen een record aantal scripties. Lees verder voor juryrapport & video pitches van de Bachelor Scriptieprijs en van de Master Scriptieprijs. Of bekijk de video van de prijsuitreiking.

- - -

Genomineerden, scripties en juryrapport

Bachelor Scriptieprijs 2020

1e prijs: Matthias Polinder & Aron Braakman (Windesheim) met hun scriptie 'De beste Maasstuw'. Jury: "Deze scriptie is van uitzonderlijke kwaliteit. Om in tijden van Corona ook nog zo veel mensen te spreken, informatie te verzamelen en dat op zo een goede en toegankelijke wijze te presenteren. De zelfbedachte innovatieve stuw werd het niet, maar de uitwerking getuigd wel van veel creativiteit en doorzettingsvermogen. Met recht de Bachelor winnaars van 2020!"

2e prijs: Dirk Jonker & Aron Jonker (Van Hall Larenstein) met hun scriptie 'Klimaat adaptief groenbestek' Jury: "Zeer actueel dit onderwerp en direct toepasbaar. Uitstekend werk, wat er echt toe gaat leiden dat we uiteindelijk ook klimaat adaptieve groenbestekken gaan zien. Want dat is hard nodig." 

3e prijs: Tim van de Wetering & Koen ter Riele (Windesheim) met hun scriptie 'Verminderen waterverliezen bij stuwcomplexen in de Maas'. Jury: 'In tijden van droogte is het vasthouden van water en voorkomen van waterverliezen van groot belang. De heren hebben een hele goede scriptie geschreven die direct toepasbaar is voor dit én vergelijkbare vraagstukken."

 

- - -

Master Scriptieprijs 2020

1e prijs: Anneroos Brussee (TU Delft) met haar scriptie 'Improving Flood Fatality Risk Assessment for River Flooding in The Netherlands' Jury: "Anneroos heeft in haar scriptie het aantal slachtoffers bij een overstroming modelmatig aangevlogen. Dit is de eerste keer dat dit aspect in een model is meegenomen. Petje af, dat is heel erg vernieuwend en aanvullend op wat er nu bekend is. Wij verwachten dat dit op veel plekken ook gebruikt gaat worden."

2e prijs: Rutger Siemes (UTwente) met zijn scriptie 'Modelling Consequences of Artificial Structures on Salt Marsh Dynamics in the Wadden Sea'. Jury: "Rutger maakte een modellering van kunstmatige structuren (zoals dammen) in zoute kwelders in de Waddenzee. De jury hing aan zijn lippen. Het werk is zeer compleet en complex. En op een eenvoudige manier kort en helder beschreven. We zijn onder de indruk."

3e prijs: Daan Rooze (TU Delft) met zijn scriptie 'Borrowed Land'. Jury: "Dit is een uitzonderlijke scriptie, zeer compleet en zeer visueel. Ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens zeer integraal. Alles komt bij elkaar: ontwerp, model, civiel, praktijk. Een schitterende scriptie."

- - -

Video Prijsuitreiking - 20 november 2020

- - -

Scriptieprijzen 2020 voor MBO, HBO en WO studenten
Zie ook H2O Actueel | Scriptieprijzen KNW voor overstromingsonderzoek, een nieuwe stuw en een bestrijdingsplan voor een invasieve exoot

Informatie
Waternetwerk Scriptieprijs

 

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl