KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Diversiteit en inclusie, hoe werkt dat op de (water)werkvloer? De 'Pizzamethode' van de Coalitie Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid (DIG) is een handig hulpmiddel voor organisaties om samen te bespreken wat al goed gaat en wat beter zou kunnen, en de Toolbox biedt veel praktische tips en inspiratie. "Het creëren van een inclusieve organisatie is een reis, het is nooit af."

logo DIG

TOOLBOX & PIZZAMETHODE Alle ingrediënten voor een weerbare watersector... op één pizza!

Diversiteit draait om een goede mix tussen jonge en ervaren watermensen, maar bijvoorbeeld ook om verschillen in culturele achtergrond, vaardigheden, opleidingsniveau, religie, gender, LGBTQIA2S en afstand tot de arbeidsmarkt.

Een organisatiecultuur is niet star, maar flexibel en beweegt mee in de tijd. Als je als organisatie diverser en inclusiever wilt worden, kun je daarover in gesprek met elkaar. Dus niet 'zo doen wij het al jaren / daar zijn wij niet van', maar samen bespreken wat al goed gaat en wat beter zou kunnen.

De Pizzamethode is een handig hulpmiddel: als jij jouw eigen organisatiepizza zou mogen ontwerpen, waar mag dan nog meer aandacht naar toe? Deelnemers aan een DIG Inspiratiesessie deden ervaring op met deze methode. "We bespraken onze 'organisatiepizza' aan de hand van verschillende ingrediënten voor diversiteit op de werkvloer zoals jong/ervaren (kaas), religie (olijf), culturele achtergrond (salami) en gender (olijfolie). En dat bleek een goede manier om het gesprek met elkaar aan te gaan!"

DOWNLOAD
-
De Pizzamethode of lees meer achtergrondinformatie op stowa.nl
- DIG Toolbox met handvatten, inspiratie, oefeningen, lees- en film-tips en meer

De Pizzamethode - waaraan zou jij meer aandacht willen geven in jouw organisatie?

2310 DIG Pizzamethode1

- - -
INFORMATIE

Coalitie Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid (DIG) werkt aan meer diversiteit in de watersector, dmv bewustwording en inspiratie sessies; data en onderzoek; en een roadmap en toolbox met praktische handvatten.

Samen gaan we aan de slag voor een toekomstbestendige watersector!

- - -
Zie ook
Operatie Sterk Water en de KNW Arbeidsmarkt agenda

logo osw

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl