KNW ACADEMIE

Leren van elkaar

KNW heeft ook dit jaar de Waternetwerk MBO-prijs uitgereikt, om MBO-studenten van 'water'-opleidingen in het zonnetje te zetten en als stimulans voor een loopbaan in de watersector. De genomineerden gaven een korte pitch, waarna de voorzitter van de vakjury de prijswinnaars bekendmaakte. Wie waren genomineerd, en wie heeft gewonnen? Lees verder!

KNW MBO prijs c

Waternetwerk MBO-prijs 2022

De jury heeft alle inzendingen van de (eind)opdrachten MBO3 en MBO4 bekeken en daaruit 3 genomineerden gekozen. De prijsuitreiking was op vrijdag 25 november tijdens het KNW Najaarscongres 2022 in Rotterdam.

De genomineerden maakten een vlog (zie hieronder) en gaven een korte pitch, waarna juryvoorzitter Jan Willem Mulder (Evides) met mede-jurylid Vincent van der Linden (Waterschap Limburg) de prijswinnaars bekend maakte:

Winnaars MBO-prijs 2022 zijn:

  • 1e prijs: Felicia Romijn (Yuverta Geldermalsen) - Muskusrattenbestrijding
    - 'Je hebt gewerkt bij Waterschap Rivierenland. De scriptie is compleet in veel opzichten, inclusief een kostenanalyse. Je hebt verantwoordelijkheid gekregen én opgepakt, en als bijvangst heb je ook naar diverse flora en fauna gekeken. Je scriptie straalde veel plezier uit - gefeliciteerd met de 1e prijs!'

  • 2e prijs: Senna Roest (Aeres MBO Almere) - Muskusrattenbestrijding
    - 'Je hebt gewerkt bij Waterschap Zuiderzeeland. Je had een innovatieve aanpak, met het aanbrengen van GPS zenders bij muskusratten om de verspreiding te kunnen volgen. De zenders bleken niet goed te werken, waarna je flexibel overschakelde op een alternatief met enquêtes om in te schatten waar de grootste trefkans is. Gefeliciteerd met de 2e prijs!'

  • 3e prijs: Mustafa Koyuncu (ROC Nova College/ MyTec Werktuigbouwkunde) - Koelwatersysteem
    - 'Je hebt gewerkt bij papierfabriek Crown van Gelder. Je had een puur technisch onderwerp, dat mooi is uitgevoerd. Je werkte aan onderhoud en reiniging van de koelwatervoorziening van de papierwalsen. Er was een goede planning gemaakt, en dat is belangrijk omdat de productie niet lang mag stilvallen. Je had ook veel oog voor de veiligheid op de werkvloer, én je hebt gekeken naar kosten en baten. Gefeliciteerd met de 3e prijs!'

NC2022 MBO prijs
Gefeliciteerd Felicia, Senna (niet op de foto) en Mustafa - prijswinnaars van de MBO-prijs 2022! (foto: Anika Lee Vroom | Okermoments)

2211 NC 34

2211 NC 35

2211 NC 36

2211 NC 37

- - -
VLOGs - Genomineerden MBO prijs 2022
in alfabetische volgorde: Felicia, Mustafa en Senna

 

 

- - -
Ga naar
Waternetwerk MBO-prijs voor meer informatie en de winnaars van voorgaande jaren. De Waternetwerk MBO-prijs is ingesteld in samenwerking met de MBO-opleidingen, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Werkgeversvereniging Waterbedrijven en het A&O-fonds Waterschappen. De prijsuitreiking 2022 was tijdens het KNW Najaarscongres 'Koppelkansen' op 25 november 2022 in Rotterdam; volg de link voor een uitgebreid fotoverslag en het programma.

WWb     AO fondsWaterschappen

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl