KNW ACADEMIE

Leren van elkaar

Netwerk Samen Blauwgroen organiseerde met KNW en andere organisaties een Netwerkdag over Klimaatadaptatie in Noord Holland. Centrale vraag: Wat kun jij doen voor een leefbaar Noorderkwartier in 2122? "De oplossing voor het klimaatprobleem: samenwerken met de natuur!" Zie de terugblik met een beeldverhaal.

leefbaar noorderkwartier 1

Wat kun jij doen voor een leefbaar Noorderkwartier in 2122? - In het Noorderkwartier (Noord-Holland) gebeurt veel op het gebied van klimaatadaptatie, maar hoe zorg je ervoor dat de regio ook over 100 jaar leefbaar is? Op dinsdagmiddag 11 oktober 2022 kwamen 200 professionals van overheden, kennisinstellingen, GGD’s, natuurbeheerders en (landbouw)bedrijven bij elkaar in Alkmaar.

'De natuur heeft ons niet nodig, wij hebben de natuur nodig' - Het was een geslaagde bijeenkomst, waarin veel kennis vanuit uiteenlopende disciplines is gedeeld en minstens zo belangrijk veel is genetwerkt en gediscussieerd. 'We hopen dat de bijeenkomst je heeft geïnspireerd om samen met anderen onze mooie leefomgeving te behouden en versterken voor de komende generaties.'

Benieuwd wat er besproken is? en welke inspiratie daar in zit voor jou en voor jouw omgeving? zie Terugblik: Wat kun jij doen voor een leefbaar Noorderkwartier in 2122 ? met korte verhalen over de verschillende deelsessies en een beeldverhaal met tekeningen die goed weergeven waar de focus ligt.

leefbaar noorderkwartier 2

- - -
Informatie

Netwerk Samen Blauwgroen

 

 

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl