KNW ACADEMIE

Leren van elkaar

Jong KNW organiseerde een netwerkmiddag in Zeeland, met een zeewier excursie en een proeverij. Wat zijn wieren eigenlijk, hoe leven ze? En - hoe smaakt ons eigen zeewier?

1906 Wierenexcursie 2

We waren te gast bij WildWier, een enthousiaste onderneming gespecialiseerd in Zeeuwse zeewieren:

'Zeewier is magisch: het zit bomvol voedingsstoffen en vitamines, sporenelementen en mineralen. Je kunt het eten en op je lijf smeren. Bovendien is het eten van Zeewier als vleesvervanger ook goed voor de Aarde: het leidt niet tot gezondheidsklachten, uitgeputte hulpbronnen en milieuproblemen zoals de vleesconsumptie,' aldus WildWier. Zij werken oa samen met Nationaal Park Oosterschelde en Stichting Zeewierwijzer.

'Ieder seizoen geeft zijn eigen wieren. Grootschalige en/of agressieve oogst kan de kwetsbare ecosystemen ernstig verstoren. Dit is helaas al veel gebeurd wereldwijd.' In Nederland is het verboden om zonder vergunning zeewier te oogsten. WildWier heeft sinds 2015 vergunning om kleinschalig en handmatig te oogsten, en richt zich daarnaast ook op educatie en bewustwording, door hun manier van werken, de organisatie van excursies, en de Wierenwaaier waarin 27 soorten zeewier beschreven worden.

We hebben rondgestruind en geproefd! zie hieronder de foto's en het video verslag.

1906 Wierenexcursie 3

1906 Wierenexcursie 4

zeewier excursie

1906 Wierenexcursie 1

Foto's: Milly Kors en WildWier

Organisatie
Jong KNW

logo jong KNW

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl