KNW AGENDA

Activiteiten van onze vereniging

Wie zijn de winnaars van de Waternetwerk BSc- en MSc-Scriptieprijs 2023? De genomineerden deden onderzoek aan vissen in de Waddenzee, kusterosie, zandsuppleties en PFAS, en studeren aan de Hogeschool Van Hall Larenstein, WUR, UTwente en TUDelft. Lees verder voor hun scriptie posters en vlogs, én de prijsuitreiking die plaatsvond tijdens het KNW Najaarscongres 2023.

banner scriptieprijs4

Waternetwerk Scriptieprijs 2023

Er waren 7 inzendingen voor de Bachelor-prijs 2023. De jury nomineerde 2 scripties die beiden van hoge kwaliteit zijn en zeer praktijkgericht. Ze staken met kop en schouders boven de andere inzendingen uit. Beide scripties zijn qua onderwerp juist heel verschillend. Ook voor de Master-prijs 2023 ontving de jury 7 inzendingen en nomineerde 2 scripties, die zeer sterke geschreven zijn over heel verschillende onderwerpen.

De genomineerden presenteerden hun scriptie met een poster en een pitch, waarna juryvoorzitter Jelle Roorda de winnaars bekend maakte.

Winnaars Bachelor-prijs 2023

  • 1e prijs: Nik Verweel (Wageningen University) - Flood hazard in tourism development area Gunjur, the Gambia
  • 2e prijs: Patricia Sonja Lamker (Hogeschool Van Hall Larenstein) - Diet composition variations of Clupea harengus and Osmerus eperlanus between the salt marshes and the subtidal areas of the Dutch Wadden Sea and the possible impact of management strategies in the salt marshes

Winnaars Master-prijs 2023

  • 1e prijs: Josephine Annabelle van Ruiten (TU Delft) - Concentrating PFAS waste streams generated during drinking water treatment
  • 2e prijs: Birgit de Lange (University of Twente) - Sediment nourishments in the River Waal to mitigate bed degradation

Zie Prijsuitreiking Scriptieprijs 2023 voor hun posters en vlog, en de toelichting door de jury. Alle winnaars gefeliciteerd!

- - -
INFORMATIE
De Waternetwerk HBO- en WO-Scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt en wordt gesponsord door de Nederlandse Waterschapsbank. Zie Waternetwerk HBO- en WO-Scriptieprijs voor reglement en jury, én de winnaars van voorgaande jaren.

nwb bank

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl