KNW AGENDA

Activiteiten van onze vereniging

Coalitie DIG en KNW Vrouwen Waternetwerk - Diversiteit en inclusie, begrippen die we steeds vaker tegenkomen. Maar hoe werkt dat op de (water)werkvloer? Wat herken je hiervan in jouw eigen organisatie? Inspiratiesessie met positieve voorbeelden, reflectie en D&I Toolbox; op dinsdagmiddag 3 oktober 2023 in Delft.

DIG

INSPIRATIESESSIE Diversiteit & Inclusie

Weerbare watersector - divers en inclusief
dinsdag 3 oktober 2023 |  15:00-17:00 | Delft

Om nu en in de toekomst goed voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen en grote opgaven, helpt het ons als watersector als we een divers palet aan medewerkers in huis hebben. En dat we op een goede manier met elkaar omgaan. Hoe bereiken we dat?

Diversiteit en inclusie in waterorganisaties

Diversiteit en inclusie, hoe werkt dat op de (water)werkvloer? Welke assen van diversiteit zijn er? Waar hebben we (vaak onbewust) mee te maken?

Inspiratiesessie door Coalitie DIG en KNW Vrouwen Waternetwerk: Wat herken je hiervan binnen jouw eigen organisatie? En wat kan jij of jouw organisatie beter doen? Dit zijn vragen die tijdens de bijeenkomst op 3 oktober centraal staan. Laten we elkaar inspireren voor een weerbare watersector!

En heb je jouw suggesties voor de D&I Toolbox al doorgegeven? dat kan nog steeds, zie de link naar de DIG-enquête onderaan deze pagina.

Lees verder voor programma, sprekers, aanmelding en DIG-enquête, of meld direct aan via het registratieformulier.

banner dig

- - -
PROGRAMMA

15:00   Welkom met persoonlijk verhaal en tips uit de praktijk - door Annemiek Nijhof (CEO Deltares)
15:15   Inspiratie Pitches over positieve ervaringen met diversiteit
- vanuit verschillende perspectieven, oa LGBT+, culturele achtergrond, werken met arbeidsbeperking, religie, digitale vaardigheden, verschil in werkervaring
15:30   Reflectie en bespreken in tweetallen
- wat herken je uit de verhalen?
15:45   Pauze
16:00   Interactie aan discussietafels met verschillende thema's
- kies bij welke tafel jij aansluit: thema’s zijn veiligheid, verbinding, gelijkwaardigheid, begrip, respect
16:45   Centrale afsluiting met terugkoppeling van de discussietafels
Slotwoord door Hanneke van de Klis (Deltares)
17:00   Borrel en napraten

- - -
Inspiratiesessie | Weerbare watersector - divers en inclusief

  • datum: dinsdag 3 oktober 2023
  • tijd: 15:00-17:00 uur
  • locatie: kantoor Deltares in Delft
  • deelname: gratis voor zowel KNW (bedrijfs)leden, als niet-leden

Aanmelden: via het Registratieformulier
- Nog geen lid? KNW verbindt waterprofessionals in een uniek platform, met activiteiten, Vakblad H2O en nog veel meer. Lees verder over het lidmaatschap, ook voor bedrijven, meld je aan en doe ook mee! -

D&I Toolbox | Geef jouw input via de enquête
Coalitie DIG ontwikkelt een D&I Toolbox voor waterprofessionals, met praktische handvatten om bewustwording om te zetten in daden. Om te zorgen dat de toolbox zal aansluiten bij de behoefte is een enquête opgesteld. Suggesties? Geef dan graag jouw input door deze DIG-enquête in te vullen.

- - -
ORGANISATIE

Coalitie Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid (DIG) en het KNW Vrouwen Waternetwerk. Voorbereiding door Wilma Windgassen, Bram Ooms, Fleur van Gool, Sita Vulto en Monique Bekkenutte.

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl