KNW AGENDA

Webinars en andere activiteiten van onze vereniging.

Themamiddag voor operators - Het speelveld waarin operators hun werk doen is aan het veranderen, oa door ontwikkelingen rond slib en effluent dat steeds vaker een andere bestemming krijgt. Wat betekent dit voor de operator, als spin-in-het-web in de dagelijkse operatie? Themamiddag Kennis in Praktijk op donderdag 29 juni 2023 bij Energiefabriek Sleewijk in Gorinchem.

2306 energiefabriek sleewijk

Blikveldverbreding - de wereld buiten het hekwerk van de eigen installatie

THEMAMIDDAG voor operators
donderdag 29 juni 2023 | 12:00-17:00 | Energiefabriek Sleewijk in Gorinchem

Het speelveld waarin operators hun werk doen is aan het veranderen. Het blikveld wordt breder. Bijvoorbeeld: Gaat het slib naar energiefabriek A i.p.v. B en wat zijn de logistieke uitdagingen hierbij? In België kunnen boeren al effluent van de zuivering komen halen bij droogte, maar is dit wel zo gemakkelijk als het in eerste instantie lijkt te zijn?

Met deze themamiddag willen we operators - als belangrijke spin-in-het-web van de dagelijkse operatie - bij elkaar brengen. Om lessons learned en ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren. We kijken naar nieuwe ontwikkelingen en wat daarbij komt kijken, zoals gebruik van industrieel effluent in de landbouw, de centrale rol van de energiefabriek, en groengas en CO2 uit het biogas van de slibgisting.

We zijn te gast bij Energie Fabriek Sleewijk, waar we ook een lunch en een rondleiding krijgen.

---
PROGRAMMA

12:00   Inloop met lunch
13:00   Opening - door dagvoorzitter Ronny Faasen
    ♦ Toepassing van industrieel effluent in de landbouw, lessons learned - door Wouter de Buck (LeAf BV, Wageningen Universiteit)
    ♦ De centrale rol van de energiefabriek - door Ferry van den Heuvel en Bas de Vries (Waterschap Rivierenland)
    ♦ Productie en levering van groengas en CO2 uit het biogas van de slibgisting - door Johan Roeleveld (Delfluent Services BV)
14:30   Rondleiding Energie Fabriek Sleeuwijk
16:00   Borrel
17:00   Afsluiting

---
THEMAMIDDAG voor operators

  • datum: donderdag 29 juni 2023
  • tijd: 12:00-17:00 uur, met lunch
  • locatie: Energie Fabriek Sleeuwijk, Robijnsweg 15 in Gorinchem

Aanmelden: via het registratieformulier (max 30 deelnemers, vol = vol)

Organisatie
Kennis in Praktijk

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl