KNW AGENDA

Webinars en andere activiteiten van onze vereniging.

Stadswerk, KNW en andere organisaties organiseren opnieuw een internationale studiereis. Bestemming is Greater Manchester, een stadsregio in het Resilient Cities Network, met ambitieuze plannen en projecten rond oa nature based solutions en waterstof. Tijdens de studiereis delen we kennis met onze Engelse collega's én met elkaar; 20-22 sept 2023, max. 40 deelnemers.

2309 studiereis manchester

STUDIEREIS Greater Manchester
20-22 september 2023 | Stadswerk, KNW en andere organisaties

Manchester - resilient city die werkt aan een actieve groene toekomst

Stadswerk, KNW, Rioned, GDO en NL Ingenieurs organiseren samen met de Nederlandse ambassade in het Verenigd Koninkrijk, de Netherlands Business Support Office (NBSO) in Manchester en met de metropoolregio Greater Manchester een aantrekkelijk werkbezoek aan resilient Greater Manchester.

Manchester is lid van het wereldwijde Resilient Cities Network en staat voor dezelfde opgaven als veel Nederlandse stadsregio's: de wens om te vergroenen bij een toenemende stedelijke verdichting, de energietransitie, gezondheidsvraagstukken en uiteraard ook klimaatadaptatievraagstukken. Manchester maakte de afgelopen decennia een grote transformatie door en heeft grote groene toekomstgerichte ambities. Dat vullen zij in met oa ‘active travel’ met de aanleg van fietspaden, een ambitieus waterstof project, nature based solutions en "the first park that 'drinks' water" ontwikkeld. Om alle neuzen dezelfde kant op te houden in deze groene ontwikkelingen organiseert de stad jaarlijks 'The Green Summit'.

Programma en netwerk
Samen met de stad Manchester, de Nederlandse ambassade en NBSO wordt een interessant programma samengesteld, met inspirerende praktijkvoorbeelden en ruimschoots tijd voor het leggen van netwerkcontacten, zowel met elkaar als met onze Engelse collega's. Er kunnen maximaal 40 deelnemers mee. Het programma wordt nu verder ingevuld. De voor-inschrijving is al geopend, met korting op de deelname kosten voor wie vóór 15 juni inschrijft.

Informatie
Stadswerk | Studiereis 2023: Greater Manchester

stadswerk studiereis 2023

 

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl