KNW AGENDA

Webinars en andere activiteiten van onze vereniging.

Alle waterschappen zijn momenteel bezig met planvorming voor de nieuwe Waterbeheerplannen. In de maand september organiseert de Community of Practice Beheer en Onderhoud daarom elke week een webinar rond een actueel thema: Maaipakketten (7 sept), Circulair (14 sept), Innovaties (21 sept) en Gedragsveranderingen (28 sept). Lees verder voor toelichting en terugblik.

cop maaibeheer

September: Maand van Beheer & Onderhoud in Waterbeheer

7-28 sept, elke dinsdag | 9:00-10:00 uur | online

  • 7 sept - Maaipakketten
  • 14 sept - Circulair
  • 21 sept - Innovaties
  • 28 sept - Gedragsveranderingen

Aanmelden voor 1 of meer webinars: klik hier

TOELICHTING EN TERUGBLIK

7 sept | Maaipakketten
Aan de orde kwamen o.a. nieuwe maaipakketten op basis van nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom nieuwe machines. Met praktijkvoorbeelden. En wat zijn onze ervaringen met de Wet Natuurbescherming bij langdurig hoge temperaturen? - zie Terugblik met presentatie en video opname.

14 sept | Circulair beheer en onderhoud
Veel waterschappen zoeken manieren om circulair te werken, bijvoorbeeld door maaisel circulair toe te passen. In dit webinar mmv BlueCity en CoCon Damwanden deden we inspiratie op voor innovatieve methoden en producten. Met voorbeelden uit de praktijk die rendabel toepasbaar blijken te zijn - zie Terugblik met presentaties en video opname.

21 sept | Innovaties in beheer en onderhoud van watergangen
Innoveren is een 'must' geworden. We hebben innovaties nodig om tegemoet te komen aan onze klanten die steeds betere en goedkopere dienstverlening verwachten. Maar ook om uitdagingen - zoals klimaatverandering - aan te pakken. Het tempo van introductie en gebruik van nieuwe innovaties zal steeds sneller worden. Zo zal het maaiproces in de komende 5 jaar meer veranderen dan in de afgelopen 100 jaar. Tijdens dit webinar kijken we naar praktijkvoorbeelden: de beste manier om de toekomst te voorspellen is om met de toekomst aan de slag te gaan!

28 sept | Gedragsveranderingen
Je hebt een goed idee of er is een bepaald beleid vastgesteld, maar hoe krijg je collega’s of terreineigenaren in je gebied zover dat ze aan je idee/beleid gaan meewerken? Kennis over gedrag van mensen kan je daarbij helpen. In dit uur hoor je meer over gedragsonderzoek, en ontvang je leuke praktische tips en trucs om zaken voor elkaar te krijgen!

Aanmelden voor 1 of meer webinars: klik hier

Organisatie
CoP Beheer & Onderhoud

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Handige links

Over onze organisatie

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl