Afdrukken

banner scriptieprijs

Over de Waternetwerk Scriptieprijs

De Waternetwerk Scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het KNW Najaarscongres, en is ingesteld om HBO- en WO-studenten te helpen zich te profileren in de watersector.

Er is zowel een Bachelor-prijs als een Master-prijs, en per categorie wordt een 1e, 2e en 3e prijs toegekend. De 1e prijs bedraagt 600 euro, de 2e prijs is 300 euro en de 3e prijs is 100 euro. De winnaars ontvangen daarnaast een jaar lang gratis lidmaatschap van KNW Waternetwerk, en de 1e prijs winnaars mogen een artikel over hun scriptie publiceren in Vakblad H2O.

KNW Scriptieprijs 2021

Wie heeft dit jaar de Waternetwerk Bachelor en Master Scriptieprijs winnen? De prijstuitreiking is op vrijdag 26 november 2021 tijdens een online event. Er waren 17 resp. 21 inzendingen, waaruit de jury eerder al de genomineerden gekozen had. De genomineerden presenteerden hun scriptie met een poster en een vlog, waarna de jury de winnaars bekend maakte.

Winnaars Bachelor Scriptieprijs 2021
De 1e prijs was voor Luuk van Laar (University of Twente). De 2e prijs was voor Luke Overweter & Maarten Ruiter (Hogeschool Windesheim) en de 3e prijs ging naar Janick Klompjan & Joppe Kreeftenberg (Hogeschool Windesheim).

Winnaars Master Scriptieprijs 2021
De 1e prijs ging naar Amber van Hamel (TUDelft). De 2e prijs ging naar Judith van der Knaap (Radboud Universiteit) en de 3e prijs was voor Anne-Marie de Jong (TUDelft).

Zie Winnaars Waternetwerk Scriptieprijs 2021 voor hun posters en vlogs.

- - -

KNW Scriptiepijs 2020

De Bachelor Scriptieprijs 2020 is gewonnen door Matthias Polinder & Aron Braakman. De 2e prijs ging naar Dirk Jonker & Aron Jonker, en de 3e prijs was voor Tim van de Wetering & Koen ter Riele.

De Master Scriptieprijs 2020 is gewonnen door Anneroos Brussee. De 2e prijs was voor Rutger Siemes, en de 3e prijs voor Daan Rooze.

Zie Winnaars Waternetwerk Scriptieprijs 2020 voor video pitches en een terugblik op de prijsuitreiking.

- - -

KNW Scriptieprijs 2019

Winnaars van de KNW Scriptieprijs 2019 zijn Nick van der Voort (Bachelor scriptie, UT) en Ties van der Heijden (Master scriptie, TUD).

Zie Waternetwerk Scriptieprijs 2019 voor de complete uitslag, alle genomineerden en hun vlogs, én de artikelen van de winnende scripties in Vakblad H2O.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het KNW Najaarscongres op 29 november 2019. De genomineerden presenteerden daar hun scriptie met een pitch, waarna de jury de winnaars bekend maakte.

NC2019 scriptieprijs 2

- - -

KNW Scriptieprijs 2018

Bachelor-Scriptieprijs 2018 is gewonnen door Marco Aldershof en Paul Sinnema (Hanzehogeschool Groningen) met hun scriptie 'Building with Nature in de Waddenzee'

Master-Scriptieprijs 2018 is gewonnen door Ileen van den Berg (TU Delft) met haar scriptie 'Effect of irregularities in the under layer on the stability of XblocPlus concrete armour unit'

Zie Waternetwerk Scriptieprijzen 2018

1811 NC07b

- - -

Jury Waternetwerk Bachelor en Master Scriptieprijs

De Waternetwerk Scriptieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Waterschapsbank.

nwb bank