Afdrukken

De SDG Water doelstellingen kunnen niet gehaald worden zonder samenwerking tussen wetenschap en praktijk, tussen techniek en organisatie. Deelnemers aan de Conference on Sociohydrology (6-8 september 2021 in en vanuit Delft) deelden kennis en inzichten vanuit oa water (in)justice en citizen science.

 delft sh2021

International Conference on Sociohydrology

Engaging Social Scientists & Water Professionals to Address the SDGs
6 - 8 September 2021 | Delft & online

Video with highlights

The conference was set around water management and water governance puzzles, exploring them along three main pillars:

Water (in)justice is one example of common concern to diverse disciplines that deals with uneven distribution of hydrological risk, uneven distribution of water contamination, differentiated access to water, and environmental justice.

Information, program and speakers
Sociohydrology Conference 2021

Organisation
TU Delft, Wageningen University, KNW / IWC and other partners.

delft sh2021 4

delft sh2021 group


Achtergrond

De ambitieuze Duurzame Ontwikkelingsagenda 2030 van de Verenigde Naties maakt duidelijk dat zoet water een verbindend thema is in veel van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Agenda 2030 gaat zijn laatste decennium in, maar loopt achter bij het behalen van de doelstellingen. Met nog maar 10 jaar te gaan, is het belangrijk en urgent om de gemeenschap van wetenschappers en praktijkmensen te mobiliseren om de oorzaken van het gebrek aan vooruitgang te onderzoeken en alternatieve oplossingen voor de watercrises te bieden.

Thema’s die tijdens de conferentie aan de orde komen zijn onder andere innovatie van waterrecht, schaalgrootte, bronnen, menselijk gedrag en innovatief gebruik van data.