Afdrukken

mrt 2021 - WaterWebinar over digitale transformatie, met ervaringen en strategieën vanuit verschillende rollen: directie, programmaleiding en organisatie. Waarom is digitaal transformeren zo lastig? Webinar door KNW Themagroep Water en IT op 18 maart 2021

water digital

KNW WaterWebinar: Digitaal transformeren, waarom is dat zo lastig?

donderdag 18 maart 2021 | 16:00-17:30 uur | online via Teams

Digitale transformatie biedt veel beloftes en lijkt essentieel voor organisaties om toekomstbestendig te worden of blijven. Ook de watersector transformeert driftig mee. Er zijn vele en uiteenlopende projecten, initiatieven en ambities vanwege de enorme potentie die gloort.

Waterschappen en drinkwaterbedrijven bevinden zich in de beginfasen van deze digitale transformatie en het (b)lijkt geen eenvoudige opgave te zijn. Aspecten van dit transformatie proces werden tijdens het webinar belicht vanuit verschillende rollen: vanuit directie, programmaleiding en organisatie. Hiervoor stonden drie sessies op het programma, en een paneldiscussie.

PROGRAMMA, sprekers en download presentaties

Mooi zo’n i-strategie, maar hoe krijg ik de organisatie in beweging? - door Rudi Gerard (Directeur Waterschap Rijn en IJssel)

Van strategie naar uitvoering, hoe loopt het in de praktijk - door Richard Bremer (CIO / Digital Transformation, Waterschap Rivierenland)

Welke organisatorische infrastructuur gaat helpen? - door Jeroen de Mast (Academic Director, Holland Innovative)

OPNAME WEBINAR: Digitaal transformeren, waarom is dat zo lastig?

VIDEO: Training Digital Twins voor Asset Management - gebruik van Augmented Reality (Waterschap Rijn & IJssel en Arcadis)

Organisatie
KNW Themagroep Water en IT