Afdrukken

Terugblik - KNW Vrouwen Waternetwerk organiseerde een debat nav de Waterschapverkiezingen 2019. 'Bedenk tijdig welke competenties in het bestuur nodig zijn om tot een goede samenstelling te komen' en 'Laat bestuurders zich ook verantwoorden nadat ze uit het bestuur zijn, voor beter bestuur voor de lange termijn.'

190221 bijeenkomst vrouwen waternetwerk

Terugblik op het debat met vrouwelijke waterschapsbestuurders en -lijsttrekkers

We keken naar de positie van vrouwen in het bestuur, en de meerwaarde van een goede vertegenwoordiging vanuit de samenleving. Ook gingen we in gesprek gaan over actuele thema’s als klimaatadaptatie, circulaire economie en de interactie tussen het waterschap en de omgeving (bewoners en ondernemers).

Tanja Klip, dijkgraaf Waterschap Vallei en Veluwe, ging in haar keynote in op vrouwen in het waterschap en vrouwen in de politiek. Dagvoorzitter was Joke Goedhart, secretaris directeur Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden.

Het was een inspirerende middag, met als uitkomst onder andere:

Enkele quotes:

“Geweldig, het sterkt mij waar ik mee bezig ben.”

“Zodra het over de inhoud gaat, wordt het gesprek nog levendiger.”

“Laat bestuurders zich ook verantwoorden een of twee termijnen nadat ze uit het bestuur zijn voor beter bestuur voor de lange termijn.”

“Mijn mannelijke collega had ook wel willen komen.”

KNW Waternetwerk en de Waterlelies hebben toegezegd om op tijd te beginnen aan een campagne voor meer vrouwelijke kandidaten voor de volgende waterschapsverkiezingen.

2019 waterschapsverkiezingen

KNW Debat: Vrouwen in waterschapsbesturen

Contact
KNW bureau, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Organisatie
KNW Vrouwen Waternetwerk organiseert netwerkbijeenkomsten over wisselende thema's, die open staan voor iedereen, lid of niet. Recente thema's zijn o.a. de Blue Deal, en de rol en positie van vrouwen in de internationale samenwerking.

Achtergrond
De jaarlijkse netwerkbijeenkomst stond in het teken van de Waterschapsverkiezingen 2019. Voor het debat 'Vrouwen in waterschapsbesturen' mmv vrouwelijke waterschapsbestuurders en -lijsttrekkers waren we te gast bij Waterschap Vallei en Veluwe in Apeldoorn. Tanja Klip, dijkgraaf Waterschap Vallei en Veluwe, ging in haar keynote in op vrouwen in het waterschap en vrouwen in de politiek. Dagvoorzitter was Joke Goedhart, secretaris directeur Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden.