Afdrukken

De Klimaatstudiereis naar Nantes leverde de eerste dag al veel goede ideeën op. De Franse sleutel tot succes blijkt oa te liggen in 'Stads-oases', participatie, combinatie van harde en zachte maatregelen, en genoeg tijd nemen - lees verder voor meer lessons learnt uit Nantes - dag 1

201809 nantes2aKlimaatstudiereis naar Nantes, 12-14 sept 2018
Met een groep deskundigen vanuit Stadswerk, Rioned, KNW Waternetwerk en Waternet gaan we bekijken welke ‘alledaagse’ maatregelen en oplossingen in Nantes zijn toegepast waarmee wij morgen in Nederland aan de slag kunnen gaan. Deze studiereis wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Frankrijk, Netherlands Business Support Nantes/RVO (NBSO) en de metropoolregio Nantes.

Studiereis Klimaatadaptatie naar Nantes

Wrap-up van dag 1

Na een voorspoedige reis werden we gastvrij ontvangen door de Nantes Metropole. De wethouder Julie Laernoes bleek half Nederlands te zijn en opgegroeid in Nederland dus haar introductie liet ons meteen een beetje thuis voelen. Als reisdoel voor onze studiereis over Klimaatadaptatie was Nantes geen toevallige keuze. Nantes is een bloeiende stadsregio die veel jonge mensen aantrekt door onder meer de industrie (Airbus), de universiteit en de vele startups. Nantes was onder meer voorzitter van Eurocities en European Green Capital en een van de eerste ondertekenaars van het EU convenant voor CO2 reductie. De stad heeft een positieve invloed en een goede samenwerking met de 24 omliggende gemeenten. 

Quote van de dag: "In een middag al nuttige kennis opgehaald voor drie dagen. Studiereis is nu al een succes!”

We hielden uit de twee ateliers over de Energietransitie en over Klimaatadaptatie het volgende over:

Aanbeveling: gebruik het concept URBAN OASIS in (gesprek over) het OMGEVINGSPLAN

201809 nantes2

 201809 nantes4