Event verslagen

Verslagen en presentaties van activiteiten die door KNW georganiseerd zijn.

Veertig waterexperts namen in juni 2017 de uitdaging aan om zich te laten ‘omscholen’ tot campagnestrateeg. Niet zo makkelijk, wel een mooie en belangrijke opgave.

1706 water campagneIn de prachtige zaal van Waternet in Amsterdam werden zes campagnes in spe ontworpen (‘alleen op 3 hoog zit je droog’) om water een blijvende rol te geven in lokale verkiezingen. We maken hiervan een publicatie en gaan er mee op tournee langs (o.a.) heemraden, raadsleden, gemeentebestuurders.

Wie mee wil doen aan deze ‘water & verkiezingen community’ kan zich aanmelden bij het Koninklijk Nederlands Waternetwerk: welkom! Partijen oriënteren zich nu op hun programma’s: vergeet water niet!

Blog van Eelco Koolhaas, Ministerie van Verhalen

 

Watercampagne strategen trekken het land in

15 november | Watercampagne op bezoek bij Water? Ja Natuurlijk

"De opgave is nu om water niet alleen te agenderen vanuit angst, maar ook als bron van plezier, werk en gezondheid. Daarvoor ook de handen van inwoners op elkaar krijgen blijft ‘een uitdaging’…"

22 september | Watercampagne strategen op bezoek bij Bert Middel

"We moeten weer vertellen waarom er vijvers in wijken zijn (voor de waterberging) en wat investeren in riolering allemaal kost & hoe duur en onnodig het zuiveren van al schoon water is (dat geld kan beter aan huurders besteed worden) .... En een verkiezing win je niet alleen door een goed verhaal; vergeet draagvlak en de juiste coalitiepartners niet!"

25 augustus | Aftrap watercampagne bij Jacqueline Cramer

"Politici en bestuurders investeren niet zo graag in een verhaal dat half af is en waarvan de kosten onhelder zijn! .... De lokale energievoorziening staat inmiddels op de agenda (check). De gasvrije wijk is inmiddels ook geland (check). Nu is 'de sluitende waterkringloop' echt aan de beurt (nieuwe check.)"

10 mei | Achtergrond - KNW Voorjaarscongres - Hoe wint water de verkiezingen?

Bij de landelijke verkiezingen bijna geen woord over water of waterbeleid. Terwijl water zo bepalend is voor onze ruimtelijke inrichting .... Dat kan en moet dus anders, in 2018 bij de lokale verkiezingen voor Gemeenteraden en Waterschappen. Op 1 juni 2017 gingen we aan de slag om hier verandering in te brengen.

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Handige links

Over onze organisatie

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl