Afdrukken

Innovatie in de afvalwaterwereld, lees de presentaties van het symposium. Welke pioniers werken nú aan baanbrekende vernieuwingen in afvalwater? En wat maakt innovaties succesvol?

Symposium 'Verborgen schatten in de afvalwaterwereld' - Wat maakt innovaties succesvol?

Download de presentaties

Zie ook: Schatgraven - het vraagstuk is niet zozeer welke schatten in het afvalwater verborgen zitten, maar hoe je ze eruit krijgt. - symposium verslag van Eilard Jacobs.

Achtergrond

Leren van innoveren
De MembraanBioReactor-technologie (MBR) werd ca. 15 jaar geleden gezien als de innovatie voor de afvalwaterbehandeling. Er werden zelfs 3 full-scale demonstratie-installaties gebouwd, maar verder vervolg bleef uit. Waarom? Dezelfde vraag kan gesteld worden voor bijvoorbeeld USBF, Vertech, of de korrelreactor voor fosfaatverwijdering. Waarom zijn deze innovaties niet tot grootschalige toepassing uitgegroeid?

Aan de andere kant zijn er uiteraard ook succesverhalen als biologische defosfatering, lichtslib-bestrijding en Nereda. Waarom zijn deze innovaties uiteindelijk wel succesvol geworden?

9 praktijk verhalen - innovaties en hun succesfactoren
De KNW themagroep Afvalwaterbehandeling en Valorisatie organiseerde op 8 maart 2017 een interactief symposium. Succesvolle maar ook minder succesvolle ontwikkelings- of onderzoekstrajecten op het gebied van afvalwaterzuiveringstechnologie stonden centraal, om van en met elkaar te leren wat het succes van een innovatie bepaalt. We besteedden ook aandacht aan ontwikkelingen en onderzoeken die nog niet tot het brede publiek en de internationale markt zijn doorgebroken. Wat kunnen we meegeven aan de ontwikkelaars van deze huidige en toekomstige innovaties?

Symposium 'Verborgen schatten in de afvalwaterwereld'

woensdag 8 maart 2017 bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort

Contact
Voor vragen of een toelichting, kunt u contact opnemen met de organisatoren:

Organisatie
Dit was een activiteit van KNW themagroep afvalwaterbehandeling en valorisatie. Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Wateralliance en Royal HaskoningDHV.

Logo WaterAlliance     Logo RoyalHaskoningDHV