Afdrukken

19 januari 2017 was het zover, BodemBreed Forum presenteerde het evenement GEneraties Ondergronds, in samenwerking met de jong-professional netwerken JongSTRONG, Jong KNW en Jong Leefomgeving. Het was een dag waarop onze kennis van het vakgebied op de proef is gesteld, goede voornemens zijn gemaakt én veel is gelachen.

1701 Jong KNWDe deelnemers aan GEneraties Ondergronds waren divers. Professionals vanuit de bodem-, leefomgeving- en watersector waren aanwezig, met als bindende factor de ondergrond. Bovendien was er een mooie mix tussen de generaties.

Bodem en grond quiz

De middag begon met de Nationale bodem en ondergrond quiz, waar er maar één de slimste (of snelste) kon zijn. Tijdens de quiz - die werd geleid door dagvoorzitters Coen Teeuw en Henri Schouten - werden de vragen nader in beschouwing genomen door vier ‘Bodem Bobo’s’: Theo Edelman, Bruno van Dunné, Raoul Collenteur en Dirk-Jan Pasma. Zij wisten vaak verhelderende, en soms hilarische, toelichtingen te geven op de antwoorden. Lisanne Keijzer (Trainee bodem en ondergrond) wist uiteindelijk de felbegeerde prijs in de wacht te slepen.

Green Deal voor IBC-locaties winnaar pitches

Na de quiz zijn de deelnemers actief aan de slag gegaan om goede voornemens te bepalen over een aantal vraagstukken. In totaal werden er 6 vraagstukken gepitcht aan de deelnemers:

270119 Jong KNW 5     270119 Jong KNW 6   

De opgave was duidelijk: bepaald één goed voornemen per vraagstuk om de komende jaren mee aan de slag te gaan. BodemBreed Forum deed er een schepje bovenop, door € 2.500,- beschikbaar te stellen aan het goede voornemen dat het meest aansprekend was. Uit de stemming bleek, met ongeveer een derde van de stemmen, de Green Deal voor IBC-locaties de grote winnaar!

netwerkborrel en nieuwe traditie

De middag werd op gepaste wijze afgesloten met een nieuwjaarsborrel. Onder het genot van een drankje en vele hapjes werd de middag nabesproken en werden nieuwe contacten gelegd.

Vanwege de vele enthousiaste reacties nemen we ons voor om er een traditie van te maken: dé jaarlijkse kick-off voor professionals die werken aan bodem en ondergrond, georganiseerd vanuit BodemBreed Forum.

Zie ook: Jong KNW