Event verslagen

Verslagen en presentaties van activiteiten die door KNW georganiseerd zijn.

dec 2020 - In de Webinarcyclus 'Water in de circulaire economie' deelden we ervaringen en inzichten rond 7 actuele deelthema's. Wat worden de thema's in 2021 en hoe kunnen we daarin samenwerken? 'Er komt in elk geval een nieuwe serie over Klimaatextremen.' Terugblik op het afsluitende Webinar 8 dat werd gehouden op 17 december 2020.

webinar circulair 8

Water in de circulaire economie

De watersector kan op diverse terreinen een rol spelen in de circulaire economie. Er zijn talloze kansen en al veel mooie voorbeelden. In de webinar-cyclus 'Water in de circulaire economie' bespreken we actuele deelthema's.

Actuele deelthema's gedeeld ...

De afgelopen maanden stonden we samen stil bij de betekenis van de circulaire economie voor de watersector. Hierbij verkenden we onderwerpen zoals nutriënten, hergebruik van water, energie en nieuwe grondstoffen, de rol van industrie, governance en gedrag.

... en hoe nu verder?

Op 17 december 2020 keken we naar de toekomst, met Ralph Lindeboom (TU Delft) en Willy Verstraete (UGent). Waar gaat de ontwikkeling in de watersector heen als we het hebben over de circulaire economie? En welke belemmeringen moeten we hiervoor samen overwinnen?

Sprekers, en download presentaties

Hoe gaan we als watersector de volgende stap zetten?

Uit een survey onder de ruim 1000 deelnemers aan deze webinar serie, bleek dat er oa behoefte is aan verdieping op de thema's:

  • ‘Hergebruik van Water’ en
  • ’Nieuwe grondstoffen’

Daarnaast is er veel vraag naar een nieuwe reeks webinars over het onderwerp:

  • 'Klimaatextremen (te veel of te weinig water)’

In 2021 organiseren we daarom een nieuwe serie bijeenkomsten over klimaatextremen.

Video WEBINAR 8: En hoe nu verder?

INITIATIEFNEMERS

 

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Handige links

Over onze organisatie

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl