TERUGBLIK

Het coronavirus is aanwezig in rioolwater, rwzi-afvalwater wordt zelfs gemonitord voor het corona dashboard. Wat zijn de risico's voor medewerkers van rwzi's? Zijn de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen voldoende? Terugblik op een Webinar door Werkgroep Kennis in de Praktijk.

corona 3

In de praktijk: Omgaan met Covid-19 in rioolwater

Sinds begin 2020 is Nederland in de ban van corona. Door onderzoeksinstituut KWR werd al snel vastgesteld dat het coronavirus ook aanwezig is in rioolwater. Wat zijn de gevolgen daarvan voor medewerkers op rioolwaterzuiveringsinstallaties?

Moeten medewerkers op rwzi’s zich nu zorgen maken? Zijn de gebruikelijke hygiëne maatregelen wel voldoende? En wat te doen als medewerkers zich massaal ziek melden bij weer een nieuwe corona golf?

Tijdens het webinar op 29 september kwamen diverse sprekers aan het woord om hun ervaringen te delen met collega’s in het land.

Via de chat konden vragen gesteld worden aan de sprekers en konden eigen ervaringen worden gedeeld met collega's. Het was een zeer geslaagde online bijeenkomst.

Programma, en download presentaties

Contact en informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Organisatie
Werkgroep Kennis in de Praktijk

covid rioolwater 2


Meer KNW & Watersector events

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl