KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Transitie van 'afvalwaterzuivering' naar 'hergebruik van energie en grondstoffen' uit afvalwater - In het 2e Symposium 'Winnen wat van waarde is' staat het lot van de N centraal. Met aandacht voor technieken, regelgeving, marktverkenning: hoe sluiten we de kringloop? Aansluitend een STOWA symposium over emissie van Lachgas (NO2) op rwzi's. Kom ook en denk mee, dinsdag 12 maart 2024 in Amersfoort.

pexels moleculen2

SYMPOSIUM REEKS | Hoe sluiten we de kringloop?

Transitie van 'afvalwaterzuivering' naar 'hergebruik van energie en grondstoffen' uit afvalwater

SYMPOSIUM #2: Het lot van de N
12 maart 2024 | ochtend | Observant, Amersfoort
In deze symposium-reeks kijken we naar het sluiten van de kringloop en de (terug)winning van grondstoffen uit afvalwater. Wat zijn nieuwe ontwikkelingen? We delen kennis en praktijkvoorbeelden, met veel uitwisseling tussen collega's en organisaties. In dit tweede symposium zetten "Het lot van de N" in de schijnwerpers: hoe gaan we die kringloop sluiten? Zie hier voor programma, sprekers en meer informatie.

SYMPOSIUM: Lachgas op rwzi's
12 maart 2024 | middag | Observant, Amersfoort
In de middag wordt aansluitend het STOWA symposium "Lachgas op rwzi's" georganiseerd. Lachgas is een zeer sterk broeikasgas, en de lachgas-emissie uit rwzi's kan oplopen tot zo'n 60% van de totale CO2-voetafdruk van de waterschappen. De noodzaak om lachgas-emissies te reduceren is dus groot. In dit middag-symposium een update over de stand van zaken rond lachgas emissies en -reductie vanuit rwzi's.

Zie programma en sprekers voor meer informatie over beide symposia.

Deelnemers kunnen beide symposia combineren, maar de dagdelen zijn ook afzonderlijk te volgen.

- - -
PRAKTISCH
- datum: dinsdag 12 maart 2024
- tijd: 9:30-12:15 en 13:30-16:30 uur, inclusief lunch om 12:15 uur en borrel vanaf 16:30 uur.
- locatie: de Observant, Amersfoort (adres: Stadhuisplein 7, op loopafstand van Amersfoort CS)
- deelname: gratis voor KNW-leden, STOWA-leden en waterschappers; 50 euro voor overige deelnemers.
- aanmelden: via het Registratieformulier
- speciale aanbieding: nog geen KNW-lid? word nú KNW-ld en betaal slechts 75 euro voor KNW lidmaatschap 2024 plus deelname symposium - zie lidmaatschap

Als je verhinderd bent: annulering uiterlijk 3 werkdagen van tevoren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In geval van last minute afmelding of no-show wordt een bijdrage in de cateringkosten van 25 euro in rekening gebracht.

- - -
SEPT 2023 | Symposium #1: Het lot van de C
Winnen wat van waarde is - Naar aanleiding van 15 jaar Energie- en Grondstoffenfabriek (EFGF) bespraken we de ontwikkelingen rond (terug)winning van grondstoffen en energie uit afvalwater. Met een Jubileumboek, en discussie over nieuwe manieren van kringloopsluiting, met speciale aandacht voor de C in nieuwe stoffen.
- zie Symposium Kringloopsluiting, en het lot van de C voor presentaties en terugblik.

DOWNLOAD
Zie ook Jubileumboek Winnen wat van waarde is, lessen uit 15 jaar EFGF (Jubileum uitgave 2023; 78pp)

- - -
ORGANISATIE

KNW Themagroep Circulaire Watertechnologie (TGCW), de Energie- en Grondstoffenfabriek (EFGF) en STOWA

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl