KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Wie zijn de winnaars van de Waternetwerk BSc- en MSc-Scriptieprijs 2023? De genomineerden deden onderzoek aan vissen in de Waddenzee, kusterosie, zandsuppleties en PFAS, en studeren aan de Hogeschool Van Hall Larenstein, WUR, UTwente en TUDelft. Lees verder voor hun scriptie posters en vlogs, én de prijsuitreiking die plaatsvond tijdens het KNW Najaarscongres 2023.

banner scriptieprijs4

Waternetwerk Scriptieprijs 2023

Er waren 7 inzendingen voor de Bachelor-prijs 2023. De jury nomineerde 2 scripties die beiden van hoge kwaliteit zijn en zeer praktijkgericht. Ze staken met kop en schouders boven de andere inzendingen uit. Beide scripties zijn qua onderwerp juist heel verschillend. Ook voor de Master-prijs 2023 ontving de jury 7 inzendingen en nomineerde 2 scripties, die zeer sterke geschreven zijn over heel verschillende onderwerpen.

De genomineerden presenteerden hun scriptie met een poster en een pitch, waarna juryvoorzitter Jelle Roorda de uitslag bekend maakte. Alle winnaars gefeliciteerd!

- - -
WINNAARS BACHELOR-prijs 2023
- en download posters

1e prijs: Nik Verweel (Wageningen University) - Flood hazard in tourism development area Gunjur, the Gambia 
- "Een compact onderzoek naar kusterosie en hoe je dat in kaart brengt. De jury kon waarderen dat je zelf data hebt verzameld met een drone en deze data hebt onderworpen aan slim gekozen analyses om het risico op kusterosie in te kunnen schatten. Vervolgens heb je diverse maatregelen gescoord om deze erosie te beperken. Erg knap en goed verwoord in de scriptie. Het onderzoek vond plaats in Gambia, maar wij hebben het idee dat dezelfde systematiek elders in de wereld en ook in Nederland kan worden toegepast." 

2311 NC prijs 1bsc

2e prijs: Patricia Sonja Lamker (Hogeschool Van Hall Larenstein) - Diet composition variations of Clupea harengus and Osmerus eperlanus between the salt marshes and the subtidal areas of the Dutch Wadden Sea
- "De juryleden hebben gesmuld van het onderzoek naar de eetgewoontes van haring en spiering. Wij vonden het sterk dat je zelf je data hebt verzameld in dit project en de analyses hebt gedaan in het lab. Tijdens dat werk kwam je ook lege magen en een heleboel ‘undefined goo’ tegen. Hier ben je in de studie heel goed mee omgegaan en het heeft zelfs nog geleid tot aanvullende conclusies. Het onderzoek heeft nieuwe inzichten opgeleverd over de leef- en eetgewoontes van deze vissen in de Waddenzee, wat de instandhouding van de soorten bevorderd."

2311 NC prijs 2bsc

- - -
WINNAARS MASTER-prijs 2023
- en download posters

1e prijs: Josephine van Ruiten (TU Delft) - Concentrating PFAS waste streams generated during drinking water treatment
- "Het verwijderen van PFAS is een actueel en maatschappelijk relevant thema. Er wordt een mooi overzicht gegeven van allerlei technieken die toegepast kunnen worden door drinkwaterbedrijven om deze stoffen te verwijderen. Alleen dat is al van grote meerwaarde. Vervolgens heb je heel gestructureerd alle technieken gescreend en waardevolle data gecreëerd. Natuurlijk is meer onderzoek nog nodig, maar jij hebt voor een goed vertrekpunt gezorgd. Wat de jury ook opviel is jouw bevlogenheid om aan dit onderwerp te werken. Dat bleek niet alleen uit je voorwoord, maar ook uit je reflectie op het uitgevoerde werk."

2311 NC prijs 1msc

2e prijs: Birgit de Lange (University of Twente) - Sediment nourishments in the River Waal to mitigate bed degradation
- "De scriptie is maatschappelijk erg relevant. Het programma IRM staat voor een enorme opgave de komende jaren. Met een gedegen en praktisch heel bruikbare modelstudie heb jij je steentje bijgedragen. De modelopzet is in de scriptie zeer goed uiteen gezet en ook de berekeningsresultaten zijn in mooie, duidelijke grafieken uiteengezet. Als lezer wordt je helemaal meegenomen in de wereld van zandsuppleties in de Waal. Het onderzoek levert ook een aantal verrassende conclusies op en aanbevelingen waarvan wij hopen dat die echt worden opgevolgd bij de UTwente en Rijkswaterstaat."

2311 NC prijs 2msc

- - -
VLOGs en POSTERS

Flood hazard in tourism development area Gunjur, the Gambia - door Nik Verweel (Wageningen University) -> 1e prijs Winnaar Bachelor-prijs 2023, gefeliciteerd!

2311 BScPrijs NV

Concentrating PFAS waste streams generated during drinking water treatment - door Josephine van Ruiten (TU Delft) -> 1e prijs Winnaar Master-prijs 2023, gefeliciteerd!

2311 MScPrijs JR

Sediment nourishments in the River Waal to mitigate bed degradation - door Birgit de Lange (University of Twente) -> 2e prijs Winnaar Master-prijs 2023, gefeliciteerd!

2311 MScPrijs BL

- - -
INFORMATIE
De Waternetwerk HBO- en WO-Scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt en wordt gesponsord door de Nederlandse Waterschapsbank. Zie Waternetwerk HBO- en WO-Scriptieprijs voor reglement en jury, én de winnaars van voorgaande jaren.

nwb bank

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl